Σάντος: Σεβαστείτε την Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία

13:31 17/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Η επική νίκη της εθνικής μας επί της Ρωσίας με 1-0 στο Euro, έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Και δεν ήταν η μόνη, αφού μετά τον αγώνα ο Φερνάντο Σάντος, μας χάρισε ακόμη μία νίκη, βάζοντας στη θέση του βρετανό δημοσιογράφο, όταν του έκανε προβοκατόρικη ερώτηση για τη χώρα μας.
Με αυστηρό ύφος και άκρως εντυπωσιακό τρόπο, ο Σάντος, τον αποστόμωσε, όταν εκείνος τον ρώτησε «αν η Ελλάδα έπαιξε για να αποδείξει στη Μέρκελ

ότι κάνει λάθος που λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να διατηρηθούν σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο».

Αμέσως άνθρωποι της διοργάνωσης, έσπευσαν να τον σταματήσουν αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής μας, τους έκανε νόημα να τον αφήσουν να ολοκληρώσει, για να πάρει τελικά την απάντηση που άξιζε, και σίγουρα δεν περίμενε να ακούσει!

«Όχι, παίξαμε γιατί μας εμπνέει η ιστορία της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία και όλες τις υπόλοιπες μεγάλες αξίες που σήμερα απολαμβάνει όλος ο κόσμος. Για αυτό παίξαμε και είναι ώρα όλοι σας να δείξετε σεβασμό. Κανείς δεν μπορεί να ΜΑΣ κάνει μαθήματα.»

Με το δικό του επιβλητικό τρόπο ο Σάντος συνέχισε, λέγοντας:
«Στην Ελλάδα ξεκίνησαν όλα και άπαντες οφείλουν να τη σέβονται. Η Δημοκρατία ήρθε από εκεί και τόσες άλλες αρχές και επιστήμες διδάχθηκαν από τους Έλληνες που έχουν τεράστια υπερηφάνεια και αξίζουν τον σεβασμό όλων. Αυτό που μας εμπνέει δεν είναι τα σχόλια τέτοιου τύπου, αλλά η τεράστια ιστορία της Ελλάδας».

Η πραγματικά εντυπωσιακή απάντηση του Σάντος, που νιώθει Έλληνας περισσότερο ακόμη και από κάποιους Έλληνες, κάνει το γύρο του διαδικτύου αλλά και των social media, αποσπώντας χιλιάδες κοινοποιήσεις και likes, κάνοντάς μας διπλά υπερήφανους που είμαστε Έλληνες.
Δείτε το βίντεο με την απάντηση του τεχνικού της Εθνικής μας:
 

Keywords
Τυχαία Θέματα