Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

14:27 13/12/2020 - Πηγή: Aixmi

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα παραμείνει η χώρα τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα με κύρια φαινόμενα τις ισχυρές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τοους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες σήμερα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (14/12), τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους επικίνδυνα στην ανατολική και τη νότια χώρα.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα πληγούν είναι οι εξής:

το νότιο Ιόνιο
το σύνολο της Πελοποννήσου
η κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης

και της Αττικής
η Εύβοια
η ανατολική και νότια Θεσσαλία
οι Σποράδες
η Χαλκιδική
η βόρεια και βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα
το ανατολικό Αιγαίο
η Κρήτη
και τα Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με το meteo.gr, καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14, στη Θεσσαλία από 7 έως 14, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 8 έως 14, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 15 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 20 και στην Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και προς το τέλος τους εικοσιτετραώρου τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Μυρτώο προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά διαστήματα και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης και προς το τέλος του εικοσιτετράωρου θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί και αργά το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ και περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 9 και 14 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 15-12-2020

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία οι βροχές θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ στα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές
θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρμε βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2020 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2020

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ στα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: Flash.gr

The post Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα