Σκουρτόπουλος, Βασιλακόπουλος να πάνε σπίτι τους. Σήμερα …

16:52 9/9/2019 - Πηγή: Aixmi

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια θα το γράψω με δυο κουβέντες. Η Εθνική μας στο μπάσκετ διαθέτει σπουδαίους παίκτες, αλλά ομάδα υψηλού επιπέδου δεν είναι. Διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, τον Γιάννη Αντετοκούμπο, δυο εκπληκτικούς γκαρντ (Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα) και δυο πολύ καλούς ακόμη (Λαρεντζάκη, Μάντζαρη), τέσσερις εξαιρετικούς φόργουορντ (Παπαπέτρου, Θανάση Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη, Παπανικολάου), έναν αξιόμαχο ψηλό (Μπουρούση) και έναν εξελίξιμο (Παπαγιάννη).

Και, όμως, κατάφερε να χάσει από τη Βραζιλία, που έχει 5 παίκτες πάνω από 35 ετών, ενώ μάλιστα

προηγείτο με 17 πόντους διαφορά. Τι έφταιξε και αυτοί οι παιχταράδες δεν τα κατάφεραν; Πρωτίστως εκείνος που είχε την ευθύνη να τους κάνει ανταγωνιστική ομάδα. Ο προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος. Μπορεί να είναι -και είναι- εξαιρετικής ποιότητας άνθρωπος, με αποσκευές γεμάτες καλές προθέσεις, μπορεί να πέτυχε να φτιάξει οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά προπονητής υψηλής κλάσης δεν είναι. Απεδείχθη αυτό στην Κίνα, με όλους τους τρόπους. Δεν θα μπω καν στην αξιολόγηση των επιλογών του και στο πώς χρησιμοποίησε τον Γιάννη, ούτε στην εμμονή του να αφήνει έξω τον Καλάθη ή τον Σλούκα, χρησιμοποιώντας δυο φόργουορντ (Παπαπέτρου, Παπανικολάου), ενώ οι αγώνες «φώναζαν» ότι κάνει λάθος.

Θα σταθώ μόνο στη δήλωσή του «αναλαμβάνω της ευθύνη της αποτυχίας» μετά τον αποκλεισμό από την Τσεχία. Τι σημαίνει, άραγε, η ανάληψη της ευθύνης; Μόνο υποβολή παραίτησης, τίποτα άλλο. Αλλιώς πρόκειται για τρύπια φράση, χωρίς καμία σημασία.

Κάτι τελευταίο: Ποιος επέλεξε τον συμπαθή Σκουρτόπουλο για κόουτς, όταν για παράδειγμα οι Αμερικάνοι είχαν στον πάγκο τους τον Πόποβιτς, ίσως τον σημαντικότερο προπονητή στην ιστορία του ΝΒΑ; Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, είναι η απάντηση. Ε, αυτός είναι ο πρώτος που πρέπει να πάει σπίτι του. Σήμερα κιόλας. Έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια το βλάπτει σοβαρά με τις αποφάσεις του.

ΥΓ Ένα τελευταίο (ρητορικό) ερώτημα: Θα χάναμε ποτέ το ματς με τη Βραζιλία αν κόουτς ήταν, για παράδειγμα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης; Ούτε για καλαμπούρι…

The post Σκουρτόπουλος, Βασιλακόπουλος να πάνε σπίτι τους. Σήμερα … appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα