«Στην Ελλάδα κυβερνούν ακροαριστεροί και ακροδεξιοί λαϊκιστές»

15:47 1/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε ένα άρθρο της στην Washington Post η βραβευμένη δημοσιογράφος Aν Απλεμπάουμ αναφέρεται στην οικονομικοπολιτική κατάσταση της Ελλάδας, αποτιμώντας στην ουσία τρα τρία χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει η επιτυχημένη κι εγνωσμένου κύρους δημοσιογράφος, «υπήρχε κάποια στιγμή στην κύρωση της ελληνικής κρίσης τον Ιούλιο του 2015, όπου πολλοί Αθηναίοι πήγαν για ύπνο περιμένοντας να ξυπνήσουν το πρωί σε άλλη χώρα. Ένας Έλληνας ακαδημαϊκός

που είπε ότι φοβόταν πως η Ελλάδα μέσα σε μια νύχτα θα εγκατέλειπε το ευρώ, ότι δεν θα υπήρχαν χρήματα στις τράπεζες το πρωί, ότι υπήρχαν φόβοι για ελλείψεις ακόμη και για αναταραχές. Μου είπε ή Ελλάδα είναι μια μεσοαστική χώρα. Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το σοκ’. Κάποιοι άλλοι μου είπαν ότι περίμεναν πραγματικά την επιβοή μίας δικτατορίας τύπου Βενεζουέλας, με τανκς να βγαίνουν στους δρόμους» γράφει η Απλεμπάουμ.

Και συνεχίζει: «Αυτοί οι φόβοι δεν έπαψαν. Η Ελλάδα κυβερνιόταν τότε όπως και κυβερνάται και τώρα από μία περίεργη συμμαχία ακραριστερών αι ακροδεξιών λαϊκιστών. Όταν σχηματίστηκε αυτή η συμμαχία έμοιαζε τόσο περίεργη και αταίριαστη όπως τώρα η νέα ιταλική κυβέρνηση των ακροαριστερών και ακροδεξιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο κόμμα, είχε τις καταβολές του από μία συνιστώσα που ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΚΚΕ. Ο μικρότερος σύμμαχος, οι ΑΝΕΛ, θεωρούν ότι το τεράστιο χρέος είναι αποτέλεσμα διεθνούς συνωμοσίας. Και οι δύο παρατάξεις σε διάφορες περιπτώσεις έχουν εκφράσει την περιφρόνησή τους σε θεσμούς οι οποίοι συγκροτούν αυτό που ο Λένιν απαξιωτικά χαρακτήριζε «αστική δημοκρατία»» σημειώνει η Απλεμπάουμ.

The post «Στην Ελλάδα κυβερνούν ακροαριστεροί και ακροδεξιοί λαϊκιστές» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα