Στην τελευταία ευθεία ο Ερντογάν για το δημοψήφισμα

14:49 10/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Περίπου 55,3 εκατομμύρια Τούρκων προσέρχονται στις κάλπες Ανήμερα του Πάσχα όπου θα αποφασίσουν αν θα παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στα χέρια του προέδρου τους Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η κόντρα του Ερντογάν με Γερμανία και Ολλανδία φαίνεται πως τονώνουν το προφίλ του και δίνουν προβάδισμα στο

«ναι».

Το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώθηκε μόλις στο 4% από 12% που ήταν πριν από μήνες.

Στην περιφέρεια της Άγκυρας το «ναι» αγγίζει το 60% σύμφωνα με δημοσκόπηση της «GENAR» ενώ στην Καισάρεια, που είναι προπύργιο του ΑΚΡ το ποσοστό αγγίζει το 70%.

Από την άλλη πλευρά, στην περιοχή της Σμύρνης, το «όχι» προηγείται.

Αναλυτικά σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, το «ναι» φαίνεται πως έχει προβάδισμα.

Η εταιρεία Γκεζιτζί υποστηρίζει ότι το «ναι» προηγείται με 53,3% έναντι του «όχι» 46,7%. Η εταιρεία ΑΝΑR ανακοίνωσε ότι το «ναι» και το «όχι» ήταν στήθος με στήθος στη δημοσκόπηση που έκαναν τέλος Μαρτίου ενώ θα δώσουν στη δημοσιότητα τη νέα τους δημοσκόπηση την τελευταία εβδομάδα του δημοψηφίσματος. Η εταιρεία ORC στην τελευταία της δημοσκόπηση στο τέλος Μαρτίου ανακοίνωσε πως το «ναι» φθάνει το 55,7% ενώ το «όχι» 44,6%. Η μόνη εταιρεία που παρουσίασε το «όχι» μπροστά είναι η Σονάρ με 51% έναντι του 49% του «ναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα