Στις κάλπες οι Γάλλοι για το β΄γύρο των περιφερειακών εκλογών

14:54 13/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι Γάλλοι για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, που είναι και το τελευταίο εκλογικό ραντεβού πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Και αυτή τη φορά τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, το οποίο ήρθε πρώτο την περασμένη Κυριακή με μια νέα ιστορική επίδοση (27,7%) και είναι για πρώτη φορά σε θέση να κερδίσει μία ή ακόμη και περισσότερες περιφέρειες.

Η

προσοχή στρέφεται κυρίως στις περιφέρειες Νορ-Πα-ντε-Καλαί-Πικαρδία (βόρεια Γαλλία) και Προβηγκία – Άλπεις – Κυανή Ακτή, στον νότο, στις οποίες η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της και βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, ξεπέρασαν αμφότερες στον πρώτο γύρο το 40%.

Οι Σοσιαλιστές αποχώρησαν υπέρ των υποψηφίων της Κεντροδεξιάς σε αυτές τις δύο περιφέρειες και δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτή την Κυριακή θα χάσουν τόσο η Μαρίν Λεπέν, όσο και η Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί γύρω από τα εκλογικά τμήματα, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, έναν μήνα ακριβώς μετά τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη Γαλλία, με 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα