Στοκχόλμη: Ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής του ISIS, ο φερόμενος δράστης της επίθεσης

12:08 8/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας 39χρονος Ουζμπέκος, κάτοικος Σουηδίας και υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να είναι ο άνδρας που συνελήφθη ως ο ύποπτος της επίθεσης στον κεντρικό δρόμο στην κεντρική Στοκχόλμη όπου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννιά άτομα χαροπαλεύουν, ενώ συνολικά οι τραυματίες φέρεται να είναι τουλάχιστον 15.

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω στους πεζούς και στη συνέχεια ο οδηγός διέφυγε ρίχνοντας το όχημα σε έναν τοίχο. Μέσα στο φορτηγό οι αστυνομικοί φέρεται να βρήκαν

εκρηκτικά. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην πόλη Μάρστα, περίπου 25 χλμ. έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να είναι ο ύποπτος της επίθεσης.

Μάλιστα η σύλληψή του ήταν κινηματογραφική καθώς ακολούθησε καταδίωξη από 10-15 περιπολικά έως ότου τον αποκλείσουν και τον συλλάβουν. Ο άνδρας στη σελίδα του στο facebook αναρτούσε μηνύματα υποστήριξης του ISIS αν και άτομα του περιβάλλοντός του αναφέρουν ότι δεν ήταν στην ουσία τζιχαντιστής, ούτε τον ενδιαφέρει η πολιτική ή η θρησκεία. Το μόνο του μέλημα ήταν να βγάλει λεφτά γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

Οι ερευνητές προχώρησαν και σε δεύτερη σύλληψη καθώς ο δράστης εικάζεται πως είχε και συνεργό.

Όσο για τα περιστατικά με πυρά που ακούστηκαν σε άλλα σημεία της πόλης φέρεται να μην έχουν σχέση με την τρομοκρατική επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα