ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρατευμένη Δημοκρατία – Κυβέρνηση: Το κράτος θα λειτουργήσει

21:48 6/2/2013 - Πηγή: Aixmi

Και η δεύτερη προσπάθεια (συνδικαλιστών και κομμάτων) για δημιουργία απεργιακού κινήματος προσέκρουσε στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύει κάθε ομάδα απεργών, που δημιουργεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Οι ναυτεργάτες αναγκάστηκαν τα χαράματα να επιστρέψουν στη δουλειά τους, όταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ -στο λιμάνι του Πειραιά- κατέστησαν σαφές ότι τα επιβατηγά πλοία θα λύσουν κάβους, σε κάθε περίπτωση.
Η στήριξη του ΚΚΕ (με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα) δεν ήταν

αρκετή.

Το ίδιο είχε γίνει το προηγούμενο δεκαήμερο και με τις απεργίες στο μετρό, το τραμ και τον ηλεκτρικό. Και το ίδιο θα γίνει, όπως όλα δείχνουν και σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Μπορεί ο Σύριζα να μιλά για «επιστρατευμένη Δημοκρατία», μπορεί ο Μανόλης Γλέζος να αναρωτιέται σκωπτικά «μήπως το επόμενο βήμα είναι η επιστράτευση των βουλευτών», αλλά το αυτί της κυβέρνησης δεν ιδρώνει…

Εκεί που διαφοροποιούνται τα πράγματα είναι με τους αγρότες, διότι Σαμαράς -Βενιζέλος και Κουβέλης πιστεύουν ότι έχουν (και) δίκαια αιτήματα. Εκτιμούν δε και το γεγονός ότι δεν έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, κλείνοντας εθνικές οδούς. Άρα, θα ικανοποιήσουν ορισμένα από τα πράγματα που ζητούν και ελπίζουν ότι η κινητοποίηση θα σταματήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα