«Συζητήσαμ​ε σοβαρά το σενάριο να διώξουμε την Ελλάδα απ’ το ευρώ»

18:40 29/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Όσοι διατηρούσαν έστω και την παραμικρή αμφιβολία για τις παρενέργειες που προκάλεσε η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για το περίφημο Δημοψήφισμα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι συζητήθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί η Ελλάδα

απ’ την Ευρωζώνη, στη δραματική σύνοδο των G 20 στις Κάννες.

Θυμάστε για ποιο βράδυ μιλάμε; Εκείνο που ο πρόεδρος της Γαλλίας (κυρίως) και η Καγκελάριος της Γερμανίας εξευτέλισαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, απαιτώντας να αποσύρει την πρόταση για Δημοψήφισμα ή -αν επέμενε- να τεθεί το ερώτημα στους Έλληνες «ναι ή όχι στο ευρώ».

Η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι τελικά οι ισχυροί του κόσμου αποφάσισαν να δώσουν μιά ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα και να μην την αποβάλλουν από την Ευρωζώνη, υπό την προϋπόθεση ότι θα δεχθεί τους όρους της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Το τι ακολούθησε το θυμόμαστε όλοι. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να παραιτηθεί κάτω από το βάρος της γενικής κατακραυγής, πρωθυπουργός ανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δανειστές προχώρησαν το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, το οποίο συνοδεύεται από βαριές θυσίες του λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα