Τέταρτος νεκρός από επιπλοκές του κορωνοϊού- 53 ετών από την Κοζάνη

12:16 15/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Kαι τέταρτος ασθενής, που είχε προσβληθεί απο κορωνοϊό, άφησε την τελευταία του πνοή. Ήταν 53 ετών, καταγόταν από τη Σιάτιστα Κοζάνης, και νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό έπασχε από σοβαρή υποκείμενη νόσο και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής

στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Μετά πήγε για περαιτέρω εξετάσεις στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και διαγνώστηκε ότι ήταν φορέας του ιού. Διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ και τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές.

Η ηλικιωμένη μητέρα του και ο αδελφός του βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Σιάτιστα.

Χθες Σάββατο, πέθαναν άλλοι δύο ασθενείς, ένας 67χρονος που έπασχε από χρόνια νοσήματα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ζακύνθου και ένας 90χρονος που νοσηλεύονταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Πρώτος είχε χάσει τη ζωή του ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα.

The post Τέταρτος νεκρός από επιπλοκές του κορωνοϊού- 53 ετών από την Κοζάνη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα