Θυμήθηκε τις νίκες του Κεμάλ στη Μικρά Ασία: «Πάμε σαν το 1922» το μήνυμά του

09:42 31/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Tις νίκες του Κεμάλ Ατατούρκ επί των Ελλήνων στη Μικρά Ασία θυμήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε μήνυμά του στο Twitter, απέτισε τα σέβη του στον… αρχιστράτηγο του απελευθερωτικού πολέμου, όπως έγραψε χαρακτηριστικά:

«Αποτίω τα σέβη μου και την ευγνωμοσύνη μου στον αρχιστράτηγο του Απελευθερωτικού Πολέμου μας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος μάς χάρισε αυτήν τη νίκη μαζί με τον στρατό μας. Η 30ή Αυγούστου μας υπενθυμίζει πως όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες,

μπροστά μας υπάρχει πάντα ένας δρόμος ανοιχτός που οδηγεί στην επιτυχία» επεσήμανε ο Ερντογάν.

Αργότερα, σε ομιλία του για την 96η επέτειο του Πολέμου για την Ανεξαρτησία, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι, ο Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα θα δώσει μάχη για την ανεξαρτησία της όπως έκανε το 1922.

«Οι εντεινόμενες απειλές, παραβιάσεις και επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της χώρας μας δεν θα μας στερήσουν τα ιδανικά και τους στόχους μας… Το τουρκικό έθνος υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του όπως έκανε πριν από 96 χρόνια αντλώντας έμπνευση από τα χιλιάδες χρόνια των ιστορικών αξιών του» ανέφερε μεταξύ άλλων.

The post Θυμήθηκε τις νίκες του Κεμάλ στη Μικρά Ασία: «Πάμε σαν το 1922» το μήνυμά του appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα