«Το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο ούτε έτσι»…

20:01 1/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Εκτιμήσεις και αποκαλύψεις που δημιουργούν σοβαρότατους προβληματισμούς έκανε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ!

Μιλώντας στο Μega Σαββατοκύριακο (στον Μανόλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο) διετύπωσε την εκτίμηση ότι το χρέος της χώρας, παρά το «κούρεμα», δεν είναι βιώσιμο!

Οι προβλέψεις για ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, μετά το 2014,  είναι τόσο αισιόδοξες -είπε- ώστε ρεαλιστικά δεν πρέπει κανείς να τα περιμένει.
Τι πρέπει να γίνει;

Να διεκδικήσει η Ελλάδα την απάλειψη από το χρέος των 50 δισ ευρώ που θα απαιτηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -πράγμα που έγινε για την Ισπανία και ήδη διεκδικεί η Ιρλανδία!

Φυσικά -πρόσθεσε- οι δανειστές δεν πρόκειται να δεχτούν κάτι τέτοιο, αν δεν τηρήσουμε και εμείς στις δεσμεύσεις μας για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος.

Ο εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ, όλο το κρίσιμο διάστημα των Μνημονίων επιβεβαίωσε ότι τον Μάιο του 2010 πρότεινε να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, παράλληλα με το Μνημόνιο, αλλά δεν εισακούστηκε!

Σημειώστε, ακόμη, την αποκάλυψή του: το ΔΝΤ έχει προτείνει -και, μάλιστα, εγγράφως- να αντικατασταθούν αρκετοί προϊστάμενοι εφοριών και η κυβέρνηση (Παπανδρέου και Παπαδήμου) δεν έκαναν απολύτως τίποτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα