Τσίπρας: Να σταματήσει η ανθρωποθυσία στη θάλασσα του Αιγαίου

08:52 4/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Να σταματήσει η ανθρωποθυσία στη θάλασσα του Αιγαίου που ντροπιάζει τον πολιτισμό, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τελετής στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, με αφορμή την αναχώρηση τριάντα μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ για το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της ΕΕ.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι 30 μπροστά στους χιλιάδες πρόσφυγες, είναι

μια σταγόνα στον ωκεανό«, είπε ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει: Επιδιώκουμε, όμως, αυτή η σταγόνα να γίνει ρυάκι και μετά ποτάμι ανθρωπιάς και κοινής ευθύνης.

«Σήμερα επιλέξαμε να κάνουμε αυτές τις δηλώσεις μπροστά σε μία εικόνα και όχι σε κάποιο σύνθημα» τόνισε στη συνέχεια, έχοντας πίσω του την εικόνα με τις τρεις γιαγιάδες στη Λέσβο, οι οποίες τάιζαν στοργικά ένα προσφυγόπουλο…

«Είμαστε όλοι συγκινημένοι με το χαμόγελο αυτών των παιδιών που επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο. Είναι άνθρωποι που έφυγαν από την πόλη Χαλέπι της Συρίας» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Η κρίση είναι κυρίως κρίση για τους ίδιους τους πρόσφυγες, αφού δίνουν μάχη για να επιζήσουν κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η ΕΕ πρέπει να «διανείμει» τους πρόσφυγες σε 28 χώρες, ανάμεσα σε 507 εκατ. κατοίκους που ζουν στην ΕΕ, ο αριθμός των προσφύγων δεν είναι μεγάλος».

«Η Ελλάδα με δεδομένη την οικονομική της κατάσταση αντιμετωπίζει το προσφυγικό. Όλες αυτές τις συνθήκες πρέπει να θεωρηθούν έκτακτες» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να μιλάμε για αλληλεγγύη μεταξύ κρατών, ώστε όλοι οι λαοί της Ευρώπης να συνεργαστούν για να λύσουν το πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία, αυτό είναι το πνεύμα της ΕΕ».

«Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το προσφυγικό δεν είναι μία ευρωπαϊκή πρόκληση, αλλά ένα εθνικό πρόβλημα» κατέληξε ο Μάρτιν Σουλτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα