Τζάκρη – Παπαδόπουλος δείχνουν το όχι των βουλευτών ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στα μέτρα

12:51 15/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Όσοι είδαν το πρωί τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη στο Μega (στους Καμπουράκη -Οικονομέα) και όσοι άκουσαν, λίγο αργότερα, τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλο στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (στους Παντελάκη -Μπεσκένη) σίγουρα κατάλαβαν τις σοβαρότατες ενστάσεις που υπάρχουν στα δυο κόμματα

για τα κυοφορούμενα σκληρότατα μέτρα.

Η Θεοδώρα Τζάκρη άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να τα ψηφίσει αν δεν συνοδεύονται από μιά οριστική λύση του προβλήματος -δηλαδή από εκταμίευση της δόσης, επιμήκυνση, αντιμετώπιση του χρέους, αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Η άποψη αυτή δεν είναι μόνο δική της. Πολλοί «πράσινοι» βουλευτές την ασπάζονται, με πρώτο τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος και την είχε εισηγηθεί στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Την ίδια στιγμή στη ΔΗΜΑΡ επικρατεί αναβρασμός. Και δεν είναι μόνο οι πασοκογενείς Βουδούρης -Μιχελογιαννάκης, που πιθανότατα θα πουν όχι στο σύνολο των μέτρων. Είναι σχεδόν το σύνολο των βουλευτών που δεν ακούν κουβέντα για τον εργασιακό μεσαίωνα που προωθεί η τρόικα.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος αυτό το κλίμα μετέφερε με τη δήλωση
«από τη δική μας πλευρά δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά αυτά τα ζητήματα. Θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα όρια ώστε να μη μπουν καν σε συζήτηση ή σε διαπραγμάτευση, γιατί στη διαπραγμάτευση κάτι θα χάσεις από αυτά».

Πώς είναι δυνατόν, όμως, να μη μπουν καν σε διαπραγμάτευση από την ώρα που τα απαιτεί η τρόικα;

Το μόνο που μπορεί, ίσως, να γίνει είναι να μην τα θέσουν ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ ευρώ, οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.

Έτσι κι αλλιώς τις αποφάσεις θα πάρουν οι τρεις αρχηγοί, ενδεχομένως αύριο.

Αν αναγκαστούν να συμφωνήσουν σε ένα εξαιρετικά οδυνηρό πακέτο, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα συνοχής…

Keywords
Τυχαία Θέματα