Ξαφνικό σήμα για εκλογές εξπρές…

21:30 19/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Καταιγιστικό ρυθμό σκέφτεται να δώσει ο πρωθυπουργός στις πολιτικές εξελίξεις, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες όμως βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα διέρρεε χθες το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις με τους στενούς του συνεργάτες φαίνεται ότι καταλήγει στην άποψη να παραιτηθεί, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στον ελάχιστο προβλεπόμενο χρόνο από το Σύνταγμα. Με βάση τους υφιστάμενους χρονικούς περιορισμούς,

αν παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα -κάποιοι μιλούν ακόμη και για την προσεχή Δευτέρα- δεν αποκλείεται να στηθούν κάλπες στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που προκριθεί, τελικά, το σενάριο αυτό (το υποστηρίζουν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Σκουρλέτης), ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για να οργανώσει το δικό του κόμμα. Αυτονόητο είναι ότι εκτός ψηφοδελτίων του Σύριζα θα βρεθούν οι διαφωνούντες, με πρώτη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η άποψη που επικρατούσε μέχρι χθες ήταν είτε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή (υπέρμαχοι είναι οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης), είτε έναρξη θερινών τμημάτων στη Βουλή, με στόχο να υπερψηφιστούν οι έξι εφαρμοστικοί νόμοι…

Καλού κακού ας κρατήσουμε, πάντως, και μια πισινή μέχρι να ανακοινωθούν οι οριστικές κυβερνητικές αποφάσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα