Διεθνής κοινοπραξία δημοσιεύει το γονιδίωμα του ρεβιθιού

Ερευνητές από δέκα χώρες δημοσιεύουν αυτή την εβδομάδα τη σχεδόν πλήρη γενετική αλληλουχία της ρεβιθιάς, μια εξέλιξη που υπόσχεται πιο ανθεκτικές και παραγωγικές ποικιλίες. Το ρεβίθι, επισημαίνουν οι ερευνητές, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο όσπριο μετά τη σόγια όσον αφορά το μέγεθος της παραγωγής. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό στον αναπτυσσόμενο κόσμο λόγω της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη αλλά και της ικανότητάς του να απορροφά άζωτο από την ατμόσφαιρα, περιορίζοντας έτσι σημαντικά τις ανάγκες σε αζωτούχα λιπάσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα