48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών 17 & 18 Μαΐου

14:58 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόφαση για 48ωρη απεργία έλαβε η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα μέτρα & αντίμετρα για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καμία αμφιβολία δεν έχουμε για το ποιός ωφελείται και ποιός χάνει από τη νέα συμφωνία. Οι πανηγυρισμοί του ΣΕΒ

για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.
Τα επικαιροποιημένα μνημόνια ξεχειλίζουν από προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας.

Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με τα λεγόμενα αντίμετρα. Μεγάλο μέρος των λεγόμενων αντίμετρων είναι δώρο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ζεστό κρατικό χρήμα, μείωση της φορολογίας τους, επιδοτήσεις για προσλήψεις φτηνών εργαζόμενων με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα.

Τα υπόλοιπα αντίμετρα (επιδότηση ενοικίου, συσσίτια) είναι «μοίρασμα της φτώχιας» σταγόνα στον ωκεανό όσων χάσαμε οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα και θα χάσουμε από τη νέα συμφωνία. Είναι η ομολογία της κυβέρνησης ότι η φτώχια, η εξαθλίωση, η ανεργία θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα αν δεν πάρουμε την απόφαση να τους σταματήσουμε».

Tέλος η ΟΕΝΓΕ, που συμμετέχει στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, τονίζει: «Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς στο πλευρό των ασθενών, μαζί με όλο το λαό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, να αγωνιστούμε για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο.

Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ προκηρύσσει 48ώρη απεργία 17-18 Μαΐου. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και άλλες Ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσουν τον απεργιακό αγώνα. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να πάρει ανάσα.

Καλούμε τις Ενώσεις να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργιακής μάχης με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συσκέψεις, συνελεύσεις παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της».

Keywords
Τυχαία Θέματα