Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 25-04-2017

10:10 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική

Ο Νίκος Παππάς στη Θράκη

Αύριο πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη αρχής γενομένης από την Ξάνθη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, για την δωρεάν διανομή του εξοπλισμού και των κεραιών και που θα τοποθετηθούν στον ορεινό όγκο της Θράκης. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο καθεστώς της Ντίτζεα, είχε αποκλείσει τους κατοίκους από την ενημέρωση, καθώς δεν είχε τοποθετήσει τους κατάλληλους αναμεταδότες.
Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς στις 9:30 π.μ. θα επισκεφτεί το Κοινοτικό Κατάστημα της

Σταυρούπολης και στις 11:30 τον Εχίνο.
Στη 13:00 θα είναι παρών στη Νομαρχιακή Επιτροπή στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
Σύμφωνα με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργο Χατζηθεοδώρου στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η διαδικασία εφοδιασμού του δωρεάν εξοπλισμού, είναι απλή και θα γίνεται με μια βεβαίωση μόνιμης κατοικίας και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ. Αυτά τα στοιχεία θα δοθούν προς τους δύο παρόχους COSMOTE και NOVA, οι οποίοι και θα παραδώσουν τον εξοπλισμό στους κατοίκους.
Αργότερα στις 15:30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και θα κατευθυνθεί προς την Οργάνη και τα Αρριανά. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και συνάντηση με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
Αργά το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Έβρο και συγκεκριμένα το Σουφλί, ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στην Αλεξ-πολη.

ΔΠΘ

Μήνυση Καραμπίνη σε Γαβρόγλου μετά την πειθαρχική δίωξη

Μηνυτήρια αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων μέσω της Εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Ροδόπης, κατά του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γαβρόγλου σχετικά κατέθεσε χθες, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.Όπως ανακοίνωσε η Πρυτανεία του ΔΠΘ,
Η μήνυση αφορά στην πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Πρύτανη και τις δηλώσεις του Υπουργού σε βάρος του ΔΠΘ, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κόμματα

Περιοδεία σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σήμερα στις 11.30 π.μ., θα επισκεφτεί τον ΑΗΣ της ΔΕΗ στην Κομοτηνή και θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους.

Αυτοδιοίκηση

Ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης για το ατύχημα στο Κολυμβητήριο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης εκφράζει την ειλικρινή συμπάθειά του για το ατυχές συμβάν που υπέστη νεαρός 16χρονος, στον αθλητικό χώρο του κολυμβητηρίου, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένειά του.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της «Κοινωνίας των Δημοτών»ο Θανάσης Ξυνίδης, τόνισε ότι αυτήν την ώρα προέχει να ομαλοποιηθεί η υγεία του παιδιού, παράλληλα σημείωσε ότι στο δημοτικό συμβούλιο έχουν επισημάνει πολλές φόρες να μπουν φύλακες στα δημοτικά κτήρια ,που είναι εγκαταλειμμένα στην πόλη της Ξάνθης και με αφορμή αυτό το τραγικό ατύχημα πρέπει να μπει στην δημόσια συζήτηση η φύλαξη τον δημοσίων κτηρίων στην Ελλάδα

KOΞ: Συγκλονισμένοι από τον τραυματισμό στο Κολυμβητήριο

Σε ανακοίνωσή του ο Κολυμβητικός Ομιλος Ξάνθης αναφέρει πως,
«Η Διοίκηση και τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης είμαστε συγκλονισμένοι από τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου, που έλαβε χώρα στον χώρο του κολυμβητηρίου και ευχόμαστε στον ίδιο να διαφύγει από κάθε κίνδυνο για την ζωή του και να αναρρώσει γρήγορα, και στην οικογένειά του δύναμη και υπομονή στις δύσκολες αυτές ώρες».

Ανακοίνωση Εμείς η πόλη

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιοι χώροι του Δήμου Κομοτηνής εντός και εκτός της πόλης η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εμείς …η πόλη», κα Φελίνα Καζάκου.
«Το Πάρκο της Αγ. Παρασκευής, η Πλατεία Ειρήνης, πλατείες περιφερειακά της πόλης και στους οικισμούς έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, σημεία συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων και εστίες μόλυνσης» σημειώνει. Αναφερόμενη δε στο θέμα των παιδικών χαρών, « Η κατάσταση πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς οι πρώτες ανοιξιάτικες μέρες, και ημέρες διακοπών οδήγησαν πολλές οικογένειες αλλά και επισκέπτες της πόλης προς αυτά τα σημεία ενδιαφέροντος. Οι εικόνες αποτρόπαιες και τα παράπονα των συνδημοτών μας πολλά» αναφέρει.

ΠΥ
Άσκηση ετοιμότητας στην ΠΥ

Αυτή την ώρα 09:00πραγματοποιείται ί άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής και της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. σε συνεργασία με την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», την Τροχαία Κομοτηνής, το Ε.Κ.Α.Β. και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης, στη σήραγγα «Νυμφαία» του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Συνόρων Βουλγαρίας .
Το σενάριο της άσκησης θα προσομοιώσει αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος και διαρροή επικίνδυνης ουσίας. Για τις ανάγκες της άσκησης θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα από ώρα 08:00.
Αύριο και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ροδόπης στην Βιομηχανία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΑΗΣ Κομοτηνής». Το σενάριο της άσκησης θα προσομοιώσει πυρκαγιά σε δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων.

Σύλλογοι

Πρακτική άσκηση στους κάβους

Πρακτική εξάσκηση στους ορειβατικούς κόμπους, αλλά και τεχνικές ανάβασης-κατάβασης περιλάμβανε το Σαββατοκύριακο για τους εκπαιδευόμενους στο Βασικό Σχολείο της ΕΟΔ Ροδόπης, στο πλαίσιο της ενότητας: Ορεινή Διάσωση. Τους εν δυνάμει εθελοντές εκπαίδευσε ο υπεύθυνος ΤΑΚ Ροδόπης Κώστας Θεοδοσιάδης.

Πολιτισμός

Αφιέρωμα στον Ρωσικό Κινηματογράφο στη ΦΕΞ

Αφιέρωμα στο Ρωσικό Κινηματογράφo σήμερα στις [21.00] , στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης με προβολή ταινιών τουΑντρέι Σβιαγκίντσεβ (1964-)

«Ξάνθη, πόλις ονείρων»

Με τη συμμετοχή δεκαέξι ελληνικών και τεσσάρων μουσικών σχολείων από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία διοργανώνεται από την Πέμπτη 27 μέχρι και το Σάββατο 29 Απριλίου το φετινό φεστιβάλ «Ξάνθη, πόλις ονείρων»
Το φεστιβάλ θα κλείσει το Σάββατο 29 Απριλίου στις 19.30-20.00 – στην κεντρική πλατεία με Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πού μετά τους χαιρετισμούς, μαθητές των συμμετεχόντων μουσικών σχολείων συμπράττουν και ερμηνεύουν τα έργα που διδάχθηκαν στα βιωματικά εργαστήρια. Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Κυπουργός. Διεύθυνση χορωδίας: Εριφύλλη Δαμιανού

Τελετουργικά έθιμα του Απρίλη και του Πάσχα

Τα τελετουργικά έθιμα του Απρίλη και του Πάσχα παρουσιάζονται σήμερα το απόγευμα (19.00), στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης από την υποψήφια διδάκτορα Λαογραφίας του Δ.Π.Θ. Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο του κύκλου «Δύο-τρία πράγματα που ξέρω για τις πόλεις και για τον λαϊκό πολιτισμό».

Έκθεση Φωτογραφίας στο «Σπιτάκι» των Κατασκηνωτών

Το «Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού» του πολιτιστικού συλλόγου «Κατασκηνωτές »θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας των Μπιρσέλ Σαμπάν Ογλού και Βάγιας Παπαστεφάνου.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από 27/4 έως 30/4 (18.00 – 20.00) στο «Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού», που βρίσκεται στη γωνία των οδών Δημάρχου Φίλιππου Αμοιρίδη και Ιωακείμ Σγουρού, λίγο πιο πάνω από το παλιό δημαρχείο στην παλιά πόλη.
Η Μπιρσέλ Σαμπάν Ογλού γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία αρκετά χρόνια. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας.
Η Βάγια Παπαστεφάνου μεγάλωσε και ζει στην Ξάνθη. Σπούδασε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στην Κομοτηνή. Παράλληλα ασχολείται με τη Φωτογραφία τα τελευταία χρόνια ως χόμπι.

Αστυνομικό Δελτίο

Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας παράτυπος μετανάστης

Συνελήφθη ένας 29χρονος υπήκοος Μολδαβίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 14 συνολικά μη νόμιμους μετανάστες. Το όχημα που οδηγούσε ο δράστης εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας από τους διακινούμενους. Επιπλέον τραυματίσθηκαν, ο 29χρονος διακινητής και ακόμη τρεις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου οι δύο παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι άλλοι δύο εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Καθαρά» τα όπλα που βρέθηκαν στο τέμενος της Ηλιόπετρας

«Καθαρά» είναι τα όπλα που βρέθηκαν στο τέμενος της Ηλιόπετρας της Ξάνθης , με βάση τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.
Πρόκειται για τα δύο όπλα 9 και 22 χιλιοστών που βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του τεμένους (καθώς και το φλόμπερ που είχε βρεθεί στο εσωτερικό) και για τα οποία είχε προσαχθεί ο Ιμάμης του τεμένους σε μια υπόθεση που ερευνάται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ξάνθης Μηνάς Στρουμπής.
Το σχετικό πόρισμα που έχει φτάσει στις αστυνομικές αρχές και έχει περιληφθεί στη σχετική δικογραφία, δείχνει ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία γνωστή ενέργεια ενώ αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα του ελέγχου DNA με βάση τυχόν βιολογικό υλικό αλλά και του ελέγχου για αποτυπώματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο όπλα παρέμειναν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματικών ερευνών, για περαιτέρω έλεγχο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη σύγκριση στοιχείων σε οποιαδήποτε άλλη μελλοντική έρευνα της ΕΛΑΣ.

Keywords
ΕΡΤ, ξανθη, συριζα, βεβαίωση, δεη, cosmote, nova, κομοτηνη, βουλη, δπθ, ΚΚΕ, αησ, ξυνίδης, ομιλος, εταιρεία, εγνατια, εοδ, συμμετοχή, σχολεια, πασχα, ελασ, αθηνα, dna, σημαίνει, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, διακοπες δεη, ελλαδα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, συλληψεις, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, αποτελεσματα, αησ, βουλη των ελληνων, βουλγαρια, γωνια, δπθ, δωρεαν, εικονες, ευχες, θεμα, θρακη, πλαισιο, ρουμανια, υγεια, φωτογραφια, ωρα, dna, αλεξ, ατυχημα, αφορμη, βαγια, βεβαίωση, βραδυ, βρισκεται, γινεται, γραφεια, διευθυνση, δυναμη, δημος, δηλωσεις, διοικηση, δειχνει, εθιμα, εκθεση, ελασ, ενεργεια, ενημερωση, εργα, εοδ, ερευνα, εταιρεία, ζωη, ζωων, ιδιο, υπομονη, υποθεση, θεοδωριδου, ιωακειμ, ιστορικο, μακεδονια, μηνυση, ξυνίδης, ομιλος, οικογενεια, οχηματων, οχημα, πεμπτη, πρυτανης, σαββατο, σεναριο, συγκεκριμενα, συζητηση, σηραγγα, συμμετοχή, σχολειο, τμημα, τουρκια, τρια, τροχαια, υπηκοος, φεστιβαλ, δημοτικα, φυλακες, χωρα, κωνσταντινου, κωστας, νοσοκομειο, ογκο, σημαίνει, σωτηρης, θανασης, υλικο
Τυχαία Θέματα