H “Χίος Μπροστά” καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση του προϋπολογισμού 2021

18:06 31/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για ανικανότητα της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη που θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, κάνει λόγο η Δημοτική Παράταξη “Χίος Μπροστά”.
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιάννη Καραβασίλη, τονίζει ότι ενώ, «η δημοτική αρχή όφειλε έως τις 15 Νοεμβρίου να έχει καταθέσει για ψήφιση τον προϋπολογισμό και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν το έκανε».
“Ο κ. Δήμαρχος – σημειώνει – με την εμμονή του να μην προχωρήσει σε ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, όπως πρότειναν οι παρατάξεις της

αντιπολίτευσης και κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, για να οδηγηθούμε στη χθεσινή «στημένη» διαδικασία ,έχει θέσει σε κίνδυνο την ψήφιση του προϋπολογισμού”.

Συνεχίζοντας αναφέρει: “Η δημοτική αρχή αντί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να έχει ασχοληθεί με τον προϋπολογισμό:
– Έφερε για συζήτηση το θέμα των ανταποδοτικών στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Νοεμβρίου.
– Περίμενε μέχρι χθες 28 Δεκεμβρίου για να «στήσει» την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μικρότερη μείωση των ανταποδοτικών για τους δημότες.
– Προχώρησε σε μία νομικά αμφισβητήσιμη για την τυπική λειτουργία της ΔΙΑΝΟΧ, γενική συνέλευση προκειμένου να μπορέσει να «οργανώσει» την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Έφερε το Τεχνικό Πρόγραμμα για συζήτηση στις αρχές Δεκεμβρίου που μόλις στις 24 Δεκεμβρίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην έχει ψηφιστεί, να μην έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να μην μπορεί να δημοσιευτεί ο προϋπολογισμός του Δήμου έως τις 31 Δεκεμβρίου που προβλέπεται από την νομοθεσία. Ο προϋπολογισμός του δήμου για να μπορέσει να εκτελεστεί, πέραν της ψήφισής του, οφείλει να τύχει δημοσιότητας και να αναρτηθεί περίληψή του στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έως τις 31/12 κάθε έτους. Εάν αυτό δεν συμβεί το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να προβεί σε παρακράτηση πόρων”.

Να σημειώσουμε ότι από πλευράς Δήμου Χίου έχει προγραμματιστεί στις 11 Ιανουαρίου 2021, 6.00 μ.μ.,  η 1η δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα γνωμοδοτήσει επί του σχεδίου του προϋπολογισμού έτους 2021.

The post H “Χίος Μπροστά” καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση του προϋπολογισμού 2021 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Χίος Μπροστά”, Δημοτική Αρχή, ϋπολογισμού 2021,“chios brosta”, dimotiki archi, ypologismou 2021