HOUSE OF CARDS – «THE FINAL CUT»

17:05 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, ώρα 00:00
ΕΡΤ2

Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση

Πολυβραβευμένη πολιτική σειρά θρίλερ, τεσσάρων επεισοδίων.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας της πολυβραβευμένης σειράς («House of Cards», «To Play the King», «The Final Cut»), που βασίζεται στο βιβλίο του Μάικλ Ντομπς.

Ο Φράνσις Έρκχαρτ, που είναι ακόμα πρωθυπουργός, εμπλέκεται σε ξένο πόλεμο (στην Κύπρο,

μεταξύ της ελληνικής και της κατεχόμενης από τους Τούρκους), όπου προκύπτει και εμπόριο πετρελαίου. Για μία ακόμα φορά, σπεύδει να παρέμβει και να διασφαλίσει τεράστιο χρηματικό ποσό για τον εαυτό του, κάνοντας κατάχρηση της θέσης του και της επιρροής του. Μπορεί να παραμείνει αήττητος, καθώς οι σοβαρές πολιτικές εξελίξεις αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχό του;

Eπεισόδιο 1

Ο Φράνσις Έρκχαρτ εξακολουθεί να είναι πανίσχυρος και με την προοπτική της μελλοντικής του απόσυρσης, θέλει ν’ αφήσει το σημάδι του στον κόσμο. Τέλεια ευκαιρία θεωρεί την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στη διχοτομημένη Κύπρο. Ένας Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, του αποκαλύπτει την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο θαλάσσιο σύνορο και τον δωροδοκεί με τεράστιο ποσό για να βοηθήσει να δηλωθεί το πετρέλαιο στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Στο μεταξύ, στην Αγγλία, ο υπουργός Εξωτερικών και η ερωμένη του προσπαθούν να υπονομεύσουν τον Έρκχαρτ, για να κερδίσουν δύναμη. Ο Έρκχαρτ τραυματίζεται σε αυτοκινητικό ατύχημα και καθώς συνέρχεται στο νοσοκομείο, το παρελθόν που θεωρούσε θαμμένο στην Κύπρο, εμφανίζεται και τον στοιχειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα