Mεσσηνία: Σε εγρήγορση για τον κορονοϊό – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

08:57 1/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Κανένα νέο κρούσμα Covid-19 δεν ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, στη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ, τη στιγμή που καταρχάς είχε δημιουργήσει ανησυχία το γεγονός πως Παρασκευή και Σάββατο είχαν εντοπιστεί στον νομό 20 συνολικά κρούσματα, με τα 14 από αυτά να ανακοινώνονται μόνο την Παρασκευή.

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και αυτή την εβδομάδα οι επιτόπιοι υγειονομικοί έλεγχοι με rapid test

σε χωριά της Μεσσηνίας. Για σήμερα, Δευτέρα, έχουν προγραμματιστεί τεστ ανίχνευσης κορoνοϊού στον κοινοτικό πολυχώρο στο χωριό Πλατύ του δήμου Καλαμάτας. Την Τετάρτη από τις 8.30 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιούνται τεστ στο κοινοτικό κατάστημα της Θουρίας. Επίσης, τεστ θα γίνονται σήμερα μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι στο παλαιό κοινοτικό γραφείο στα Λέϊκα, μετά από πρωτοβουλία του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της περιοχής.

Σήμερα, νοσηλευτές των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία θα διενεργούν τεστ στο αμφιθέατρο «Aλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Η διαδικασία ανίχνευσης στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας συνεχίζεται καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί έως και τις 3.30 το μεσημέρι.

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η εμβολιαστική διαδικασία στα πέντε εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας -στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας- με τα επίσημα στοιχεία να κάνουν λόγο για 3.516 εμβολιασμούς από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τώρα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mεσσηνία, – Συνεχίζονται,Messinia, – synechizontai