Tο ενδιαφέρον της Gazprom για επενδύσεις επανέλαβε ο Α. Μίλερ στον Πρωθυπουργό

17:16 12/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνάντηση, διάρκειας 40 λεπτών, είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Gazprom Αλέξει Μίλερ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ρωσικός όμιλος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στους διαγωνισμούς για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ, η πρώτη φάση των οποίων ολοκληρώνεται στις 12 Απριλίου. Ευπρόσδεκτο είναι το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας ήταν το μήνυμα που έστελναν συνεργάτες του πρωθυπουργού, συμπληρώνοντας ότι οι όλες οι διαγωνιστικές
διαδικασίες θα γίνουν με διαφάνεια.

Νωρίτερα ο κ. Μίλερ είχε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream ,ενώ εκδηλώθηκε από ρωσικής πλευράς, η πρόθεση να προχωρήσει σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις στην δημιουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργούν με ρωσικό αέριο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης νωρίτερα είχε συνάντηση με εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οικία του Γερμανού πρέσβη και συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι εταιριών όπως η Μπάγιερ, η Μπος, οι αλυσίδες Πράκτικερ και Λιντλ και η Λέβενμπρόϊ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε φάση συγκομιδής και πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η οικονομία βρίσκεται σε εγρήγορση, με την εκκίνηση μεγάλων δημόσιων έργων, δήλωσε εξάλλου ο κ.Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με εκπροσώπους του κινεζικού fund Shenzhen Airport και της Fredmann Pacific Asset Management, με αντικείμενο το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για συμμετοχή τους στον διαγωνισμό για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Ελ. Βενιζέλος).

Από την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων εξαρτάται η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η προοπτική της Ελλάδας, δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.


Σχετικές ειδήσεις:

Συνάντηση Στουρνάρα με κινέζους επενδυτές

Keywords
Τυχαία Θέματα