To πάγωμα των αδιέξοδων συζητήσεων με την τρόικα ζητά ο Α. Τσίπρας

11:55 8/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Να παγώσει αμέσως τις αδιέξοδες συζητήσεις με την τρόικα και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο, καλεί τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ενώ μιλώντας σε εργαζομένους του ΟΣΕ, ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Σχετική είδηση: Κεδίκογλου για Τσίπρα:
Καταστροφικά σχέδια - ΔΗΜΑΡ: Ρεσιτάλ ανευθυνότηταςΑπάντηση στα περί προειδοποιήσεων του Γ. Στουρνάρα στην τρόικα ότι εάν θέλουν άλλα μέτρα, ας πάρουν τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και ας τα δώσουν στον Αλέξη Τσίπρα, δίνει με άρθρο του, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον Πρωθυπουργό να πει «όχι» στην τρόικα για να σταματήσει αυτή η αδιέξοδη πολιτική και να αρχίσει επαφές με τους ηγέτες του Νότου για τη διαμόρφωση συμμαχιών με στόχο την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο κ. Α. Τσίπρας κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν στήριξε την Κύπρο, συντασσόμενη με την αδιάλλακτη θέση που επιβλήθηκε στο Eurogroup, για να μην εκτεθεί η ίδια στα μάτια των Ελλήνων σε περίπτωση που το «όχι» της Κύπρου απέφερε έστω και τους ελάχιστους καρπούς.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι αντί να οικοδομεί τη συμμαχία των χωρών και των λαών του Νότου, οικοδομεί ανεπιτυχώς τη στρατηγική του καλού μαθητή.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι προσπάθησαν να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω, ώστε να διασώσουν τον εαυτό τους από ένα ορατό ενδεχόμενο κυβερνητικής κατάρρευσης.

«Θα τους συνιστούσαμε να εξηγηθούν καθαρά για τη στάση τους. Από τη στιγμή που επέλεξαν να στηρίζουν τον κ. Σαμαρά και το μνημόνιο δεν υπάρχει δυστυχώς γι' αυτούς δεύτερη βάρκα να πατήσουν. Επομένως, το να βγάζουν το πόδι τους έξω από το κυβερνητικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν δεν τους καθιστά τίποτα περισσότερο από γραφικούς και αναξιόπιστους» υπογραμμίζει ο Αλ.Τσίπρας.
Στον ΟΣΕ
Οξύτατη επίθεση Τσιππρα στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την «καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης». «Ό,τι τους πούνε το αποδέχονται», τόνισε μιλώντας σε εργαζομένους του ΟΣΕ.

«Το κρίσιμο ερώτημα που θέλω να απευθύνω, είπε, προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών είναι αν αύριο το πρωί τους ζητήσουν και στην Ελλάδα αυτό που έγινε στην Κύπρο, τι θα πούν; Πως θα αντιδράσουν;».

Επανελαβε επίσης για ακόμη μία φορά την πρόταση για παραίτηση της κυβέρνησης και άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Keywords
Τυχαία Θέματα