Α. Σαμαράς: Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα - Μικρότερη η επιβάρυνση για τα ακίνητα

19:38 15/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Δεν υπάρχει αδιέξοδο με τη δόση διαβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας ταυτόχρονα τέλος στα σενάρια για ανασχηματισμό, ενώ για το τέλος ακινήτων είπε ότι θα είναι μικρότερη η επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων τη φετινή χρονιά. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την
τρόικα για τις διαπραγματεύσεις είπε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη σύνοδο Κορυφής, επικαλούμενος και την σχετική ανακοίνωση των δανειστών.

Ερωτηθείς για το ειδικό τέλος ακινήτων ο κ.Σαμαράς είπε ότι φέτος οι φορολογούμενοι που θα επιβαρυνθούν θα είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι και μέχρι τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Σε ότι αφορά τον τρόπο είσπραξης του τέλους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το ισχύον σύστημα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης θέσεων και εργαζομένων και όταν θα ολοκληρωθεί, στο τέλος του χρόνου, θα δούμε, όπως είπε, ποιες θέσεις θα καταργηθούν, με στόχο την λειτουργικότητα και την αξιοκρατία σε όλο το δημόσιο τομέα.

«Επίορκοι, όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πτυχία και οι λεγόμενοι κοπανατζήδες θα απομακρυνθούν γιατί τους πληρώνει ο φορολογούμενος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, σημείωσε πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια του ένας ανασχηματισμός.

Σχετική είδηση: Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την ανεργία
Απασχόληση, ανεργία στη Σύνοδο Κορυφής - Προτεραιότητα η ανάπτυξη
Keywords
Τυχαία Θέματα