Αύξηση κρουσμάτων covid-19 στη Λέσβο

15:03 11/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού χθες στη Μυτιλήνη, έρχονται να προστεθούν στο ήδη επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, που καταγράφεται στο νησί. Πρόκειται για έναν συνταξιούχο, που ζει στη Μυτιλήνη, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, με μεγάλο κύκλο επαφών, όπως ενημέρωσε τις υγειονομικές αρχές, όπου ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Το δεύτερο

κρούσμα είναι ένα στέλεχος της Frontex που υπηρετεί στη Μυτιλήνη, ενώ εντοπίστηκαν άλλοι δύο μετανάστες θετικοί στον κορονοϊό, σε έλεγχο που έγινε όταν παρουσίασαν πυρετό. Σήμερα στην ειδική δομή καραντίνας μέσα στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ νοσηλεύονται 23 πρόσφυγες και μετανάστες θετικοί στον κορονοϊό.

Εντωμεταξύ, η Λέσβος βρίσκεται στο επίπεδο 3, επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που έδωσαν στην δημοσιότητα την Παρασκευή ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και  ουφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σήμερα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται δύο ασθενείς με κορονοϊό, μία ασθενής στη ΜΕΘ και ένας στην κλινική Covid-19.

Τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν αρκετά άτομα θετικά στον κορονοϊό τόσο στην αστυνομία όσο και στην σχολική κοινότητα. Ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα καταγράφηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αρχικά δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στον Καρά Τεπέ και η εκπαιδευτικός σύζυγος του ενός, με αποτέλεσμα να κλείσει ο παιδικός σταθμός Καλλονής, ενώ από την ιχνηλάτηση των επαφών εντοπίστηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί και ένας συνοριοφύλακας, θετικοί στον κορονοϊό.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε μαθητής της α’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου, μετά από ιχνηλάτηση καθώς είχε βγει θετική η μητέρα του. Το τμήμα στο οποίο φοιτούσε έκλεισε την Παρασκευή όπου και έγινε απολύμανση, ενώ θετικός στον covid-19 βρέθηκε και μαθητής του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, μετά από ιχνηλάτηση που έγινε στο σχολείο καθώς είχε βρεθεί θετική μια καθηγήτρια. Τα τμήματα στα οποία είχε διδάξει η εκπαιδευτικός είχαν κλείσει από την πρώτη μέρα που διαγνώστηκε θετική η εκπαιδευτικός και τα μαθήματα γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

 

The post Αύξηση κρουσμάτων covid-19 στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα