Αίτημα στο δήμο Ικαρίας για ΚΔΑΠ – ΑμεΑ

21:03 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Φίλων ΑμεΑ και Αναπήρων Ικαρίας “Ηλιαχτίδα” κατέθεσε πρόταση στον Δήμο Ικαρίας για τη σύσταση ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ.
“Η αναγκαιότητα καταγραφής των ατόμων με δυσκολίες είτε αυτές αφορούν νοητικές /κινητικές /ψυχιατρικές ανάγκες είτε είναι μέσα στο φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών είναι απαραίτητη και συμπληρώνει το αίτημα λειτουργίας

Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ιδιαιτερότητες”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος και σημειώνει μεταξύ άλλων: “Η παρακάτω πρόταση αφορά κυρίως τη δημιουργία ενός ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ που σαν στόχο και σκοπό έχει την ικανότητα της παραμονής του στην κοινότητα καθώς και η αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και περιθωριοποίησής του, η βελτίωση εκείνων των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση και την αύξηση της διαπραγματευτικής / διεκδικητικής του ικανότητας, ώστε να ασκεί τα δικαιώματά του ως πολίτης. Με βάση τις ανάγκες που δημιουργούνται. Προτείνουμε να δημιουργηθούν δυο δομές κέντρου ημέρας που να πληρούν τις προϋποθέσεις /ημιαυτόνομης διαβίωσης τους τόσο στο βόρειο τμήμα του νησιού όσο και στο νότιο. Η μορφολογία του νησιού οι αποστάσεις και οι διαδρομές για τη μετακίνηση αυτών τον ατόμων καθιστά δύσκολη ακόμα και απαγορευτική πολλές φορές τη μετακίνηση τους”.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων, το κέντρο ημέρας θα παρέχει υπηρεσίες στα άτομα που έχουν ανάγκη:
• Εκπαίδευση σε κοινωνικές και ατομικές δεξιότητες.
• Θεραπευτικές παρεμβάσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
“Πιστεύουμε – τονίζουν – πως η δημιουργία του κέντρου ημέρας θα δώσει ανάσα ανακούφισης στους γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες όσο και στους φροντιστές ατόμων. Επιπλέον θα θέλαμε να σας καταθέσουμε και τα κάτωθι αιτήματα-προτάσεις μας.
• Τοποθέτηση αντιολισθητικής ράμπας στην είσοδο του ΕΕΕΕΚ Ικαρίας.
• Σημάνσεις χώρου στάθμευσης για ΑΜΕΑ, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού”.

The post Αίτημα στο δήμο Ικαρίας για ΚΔΑΠ – ΑμεΑ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα