Αλεξανδρούπολη: Άλλα πέντε άτομα στην «φάκα» της Αστυνομίας από την σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

10:24 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ταυτοποιήθηκαν 5 ακόμη δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 3 απάτες και 14 απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης .
Πρόκειται για 4 αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας και έναν 32χρονο ημεδαπό .

Πριν λίγες ημέρες είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας δύο 23χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, τους οποίους όπως προέκυψε, είχε

εντάξει στην εγκληματική οργάνωση με το ρόλο του «εισπράκτορα», ο 32χρονος που είχε διευθύνοντα ρόλο σε αυτήν.

Ως προς τον τρόπο δράση της οργάνωσης είχε προκύψει ότι τα μέλη της, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους μια γυναίκα της οργάνωσης, προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, απαιτούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατά το χρονικό διάστημα της δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, εξαπάτησαν τρεις (3) ημεδαπούς στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δεκατέσσερις (14) επί το πλείστον ηλικιωμένους ημεδαπούς, στην πόλη και σε χωριά της Αλεξανδρούπολης.

Από την εξαπάτηση των τριών (3) ημεδαπών είχαν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 41.000 ευρώ, ενώ τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 30.

Keywords
Τυχαία Θέματα