Αλεξανδρούπολη: Γιάννης Φαλέκας «Τα ενεργειακά μας είναι σε φούλ εξέλιξη »

10:09 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τα ενεργειακά μας είναι σε φούλ εξέλιξη ,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τραϊανούπολης στον δήμο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Φαλέκας, με αφορμή την κατασκευή παραγωγικής γεωθερμικής γεώτρησης βάθους 500μ.στην Τραϊανούπολη για ανάπτυξη και εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου.

«Βρήκαμε τα γεωθερμικά μας πεδία τα προηγούμενα χρόνια και τώρα κάνουμε την τελική μας γεώτρηση στα 500μ για να καταθέσουμε και να ζητήσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ για τα πρώτα 18χλμ δίκτυα τηλεθέρμανσης στην κοινότητα Άνθειας

–Αρίστεινου και την πρώτη μας γεωθερμική δημοτική μονάδα πέλετ για να απεξαρτηθούμε από το πετρέλαιο στα δημοτικά μας κτίρια,» ανέφερε ο κ Φαλέκας και πρόσθεσε : «μετά το τέλος της γεώτρησης, περίπου σε ένα μήνα θα καταθέσουμε επίσημα τον φάκελο για χρηματοδότηση τουλάχιστον για δυο έργα. Τα δίκτυα τηλεθέρμανσης που θα μας θερμάνουν δημοτικά κτίρια και μικρά θερμοκήπια στην περιοχή της Άνθειας και την γεωθερμία με μονάδα πέλετ για πενήντα κτίρια.»

Ο κ. Φαλέκας υποστήριξε ,πως ήδη ασκούνται πιέσεις προς την κυβέρνηση για να εξετάσει όσο ποιο σοβαρά γίνεται το θέμα της πράσινης αγροτικής κοινότητας Δωρικού, (πράσινο χωριό) με σκοπό την πλήρη τηλεθέρμανση της καθώς όπως ανέφερε, « εκατόν εξήντα τρείς (163) οικίες θα έχουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο.»

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα