Αν. Μακεδονία: Μαζική δειγματοληψία για την ανίχνευση Covid-19 στη Δράμα

10:17 3/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

25 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και 59 κρούσματα στη Δράμα ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Στη Δράμα, δύο από τις νέες μολύνσεις συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ οχτώ αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει

μαζική δειγματοληψία για την ανίχνευση Covid-19 στην πόλη την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου. Όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να προσέλθει στην πλατεία Ελευθερίας, από τις 10 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να κάνει το τεστ. Απαραίτητο είναι να γνωρίζει τον αριθμό του ΑΜΚΑ του, να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, να κρατά τις αποστάσεις και να φοράει μάσκα.

Στη λίστα των σχολείων και τμημάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους στους δύο νομούς προστίθενται από σήμερα τμήμα της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Καβάλα και όλο το ΓΕΛ Ελευθερούπολης του δήμου Παγγαίου, όπου διαπιστώθηκαν τέσσερα κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές.

«Δεν θα πρέπει να επικρατήσει φόβος και πανικός, αλλά ψυχραιμία και επαγρύπνηση», δηλώνει για την εξέλιξη της πανδημίας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα