Ανακοίνωση της ΚΝΕ με αφορμή τα εργατικά δυστυχήματα των διανομέων στα Χανιά

09:38 28/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«To τελευταίο διάστημα ο κλάδος του επισιτισμού, συνολικά η εργατική τάξη των Χανίων θρηνεί για την απώλεια δύο συναδέλφων που έχασαν την ζωή τους, στον αγώνα για το μεροκάματο. Η απώλεια των συναδέλφων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικά δυστυχήματα που έγιναν και στον Νομό μας αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Ο μακρύς κατάλογος δεν έχει τελειωμό και μετριέται σε θανάτους και τραυματισμούς εργαζομένων» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ Χανίων, όπου υπενθυμίζεσαι μεταξύ άλλων πως «στο θανατηφόρο δυστύχημα

του οικοδόμου στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ, ήρθε να προστεθεί ο τραυματισμός συναδέλφου οικοδόμου σε ανακαίνιση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Χερσόνησο Ηρακλείου. Ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού τα εργατικά δυστυχήματα πληθαίνουν. Μόνο στον Νομό Χανίων μέσα σε λίγους μήνες καταγράφτηκαν τρία θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα στον κλάδο.
Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ καλεί «τους νέους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού, συνολικά την νέα βάρδια της εργατικής τάξης να μην συμβιβαστεί με το μέλλον που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Έχουμε πλέον όλες τις αποδείξεις, ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση στο σωματείου του κλάδου μας αφού μόνο μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση οι εργαζόμενοι έχουν υψώσει ανάστημα και έχουν βελτιώσει τους όρους δουλειάς. Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης που θα κατοχυρώνει μέτρα ασφαλείας και τα δικαιώματα μας. Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι ενιαίος για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στον κλάδο. Ανεξάρτητα το πόστο που δουλεύει ή την ηλικία που έχει ο κάθε συνάδελφος, κανένας δεν μπορεί να είναι μόνος του απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας, του κράτους και των κυβερνήσεών της.
Οι φωνές που μιλούν για ατομική ευθύνη των εργαζομένων που αποδίδουν τα εργατικά ατυχήματα στην «απροσεξία» των συναδέλφων, δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία για την διεύρυνση των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών. Αποπροσανατολίζουν τον λαό και τη νεολαία από το να ξεχωρίσει τον πραγματικό υπεύθυνο, που δεν είναι άλλο το κυνήγι του κέρδους, με τραγικές συνέπειες για την ζωή της εργατικής τάξης»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα