Ανατ. Μακεδονία: Κανονικά συνεχίζονται οι θεραπείες των καρκινοπαθών

12:49 15/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας, εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς της Ανατολικής Μακεδονίας για τις θεραπείες τους.

Όπως επιβεβαιώνουν στην ΕΡΤ Καβάλας, τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών νομού Δράμας, Ευγενία Σαραφίδου, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου νομού Καβάλας, Παναγιώτης Φώτου, οι αλλαγές που έχουν προκύψει στα νοσοκομεία λόγω των κλινικών Covid, δεν έχουν δημιουργήσει επιπλέον ταλαιπωρία στους ογκολογικούς ασθενείς.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον κ. Φώτου, η μεταφορά

του Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Καβάλας από το ισόγειο στον 1ο όροφο, βελτίωσε τις συνθήκες αναμονής και θεραπείας των ασθενών. Επιπλέον, γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων.

Το Νοσοκομείο Καβάλας εξυπηρετεί καρκινοπαθείς από την Ξάνθη, την Δράμα, τις Σέρρες και την Καβάλα, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί καθώς πολλοί αποφεύγουν να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη ή την Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ασθενείς. «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι στο παρελθόν» υποστηρίζει ο κ. Φώτου τονίζοντας ότι πλέον έχει ωριμάσει το αίτημα του Συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας για δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής.

Στο μεταξύ, ποσό πλέον του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχει διατεθεί από την 4η ΥΠΕ για τις αυξημένες ανάγκες σε φαρμακευτική κάλυψη των ασθενών που χρήζουν χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο Καβάλας.

Τη μείωση των αναισθησιολόγων (λόγω και της μετακίνησής τους στις ΜΕΘ Covid), που δημιουργεί καθυστερήσεις στα χειρουργεία σε ορισμένες περιπτώσεις, επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Δράμας ενώ αναφέρει δύο ειδών προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των καρκινοπαθών.

Τα λειτουργικά, που αφορούν τη μετακίνησή τους και τις ενδεχόμενες αλλαγές των ραντεβού με τους γιατρούς τους και την ψυχολογία των ασθενών οι οποίοι, αυτή την περίοδο, βιώνουν την ασθένεια τους μοναχικά λόγω της αναγκαστικής απομόνωσής τους από τα συγγενικά τους πρόσωπα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα