Αντιδράσεις δημοτικών παρατάξεων και φορέων για την αντιμετώπιση κορονοϊού σε ΚΥΤ ΒΙΑΛ

18:03 27/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις δημοτικών παρατάξεων και φορέων, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, μετά από πρόσκληση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, σχετικά με την κατάσταση στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ σε ότι αφορά τα κρούσματα covid-19.
Κριτική ασκείται και για τις δηλώσεις του Δημάρχου Χίου για την αναγκαιότητα κλειστής δομής στη Χίο, αλλά και της είδησης από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας για μεταφορά νοσούντων στον κορονοϊό από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη δομή καραντίνας του υπουργείου Μετανάστευσης στην περιοχή Λευκωνιά Χίου.

Ανακοινώσεις
«Για

πολλοστή φορά, ο δήμαρχος Χίου, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις εκφρασμένες και πολλαπλές φορές ψηφισμένες θέσεις του ΔΣ Χίου, για καμιά νέα δομή πάνω στο νησί, πλην του χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης , προκειμένου να σιγοντάρει τα σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Χίου.

«Γιατί δε μας λένε, γιατί 9 μήνες της πανδημίας δεν αποσυμφορήθηκε ουσιαστικά η ΒΙΑΛ, ώστε και οι σκηνές να φύγουν απέξω και ο πληθυσμός να είναι διαχειρίσιμος; Γιατί δεν έγινε διαμοιρασμός όλα αυτά τα χρόνια, με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην ενδοχώρα και κυρίως στις χώρες της ΕΕ, που είναι οι τελικοί τους προορισμοί και τα διεθνή δικαιώματα των περισσότερων;», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΛΑΣ.

 

Η Χιακή Συμπολιτεία ζητά: «Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τη ΒΙΑΛ και τη Χίο. Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ.
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημέρωση της κοινωνίας».

Τέλος ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μέγα Λιμνιώνα, που αντιδρώντας στη μεταφορά προσφύγων- μεταναστών που είναι θετικοί στον κορονοϊό στο κτήριο που έχει ενοικιάσει το υπουργείο Μετανάστευσης για δομή καραντίνας νέο-εισερχομένων προσφύγων- μεταναστών σημειώνουν μεταξύ άλλων: «… Το υποτιθέμενο κτίριο καραντίνα -πρώην κτιριακό συγκρότημα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν έχει πουθενά καμία πιστοποίηση αλλά ούτε έχουν γίνει οι υποτιθέμενες κτιριακές μετατροπές σχετικά με την χρήση του… Καλούμε την κυβέρνηση, ως οφείλει να αντιμετωπίσει ισάξια όλες τις περιοχές της Ελλάδας… Η μετατροπή του κτιρίου σε “μεταναστευτικό πασπαρτού”, ένα κτίριο δηλ. για όλες τις μεταναστευτικές δουλειές, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

The post Αντιδράσεις δημοτικών παρατάξεων και φορέων για την αντιμετώπιση κορονοϊού σε ΚΥΤ ΒΙΑΛ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα