Αντίστροφη μέτρηση για τις ισπανικές εκλογές

19:02 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ηγέτης του Λαϊκού κόμματος Μαριάνο Ραχόι, σήμανε την έναρξη της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας στην Ισπανία.

Πρόσφατη δημοσκόπηση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Ιουνίου, δίνει νέα ώθηση στον αριστερό συνασπισμό Unidos Podemos, ανεβάζοντάς τον στη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των Ισπανών ψηφοφόρων.

Ωστόσο κανένα

από τα κόμματα που μετέχουν στη σύντομη προεκλογική εκστρατεία δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την απαραίτητη πλειοψηφία για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Το Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να συγκεντρώνει το πολύ 121 έδρες, δηλαδή δύο λιγότερες από τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Σε αντίθεση με τους Αριστερούς, που συνασπισμένοι πλέον ως Unidos Podemos, αυξάνουν τα ποσοστά και τις έδρες τους. Από 71 το Δεκέμβριο, φαίνεται πως μπορούν να ξεπεράσουν τις 90 και να πλησιάσουν το όνειρο.

Στην τρίτη θέση η δημοσκόπηση φέρνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 80 έδρες το πολύ.

Αλλαγή με συμφωνίες, υποστηρίζει ο ηγέτης των Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα στον οποίο η δημοσκόπηση δίνει λιγότερες από 40 έδρες. Ο ίδιος ελπίζει να παίξει ρυθμιστικό ρόλο ως αδιάφθορος, χαρακτηρίζοντας ως διεφθαρμένους όσους κυβέρνησαν και λαϊκιστές τους αριστερούς που διεκδικούν την εξουσία.

Πηγή:

Keywords
Τυχαία Θέματα