Απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και συνέχεια με πενθήμερη εισηγείται η ΟΛΜΕ - Στο Μαξίμου ο υπουργός

17:47 10/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17 Μαϊου, πρώτη ημέρα των εξετάσεων εισηγείται η ΟΛΜΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Νίκος Παπαχρήστος μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας. Η ΟΛΜΕ προτείνει στις τοπικές ΕΛΜΕ τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για τις επόμενες πέντε ημέρες
των πανελλαδικών εξετάσεων, αρχής γενομένης από τις 20 Μαϊου. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τις τοπικές συνελεύσεις τους στις 15 Μαϊου.

Σχετική είδηση: ΟΛΜΕ: Προς απεργία στις πανελλαδικές - Σήμερα η απόφασηΑπό το υπουργείο Παιδείας διαμηνύουν ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη χωρίς ούτε μιας μέρας παράταση.

Tο απόγευμα της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι θα επισκεφτεί το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία των καθηγητών της ΟΛΜΕ την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατά την έξοδό του ο κ. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί έντονη αναταραχή και αδικαιολόγητη αναστάτωση, καθώς και ότι η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, εξασφαλίζοντας γαλήνη και ηρεμία για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Δεν υπήρξε αναφορά σε θέμα επιστράτευσης των καθηγητών.
Keywords
Τυχαία Θέματα