Απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και συνέχεια με πενθήμερη εισηγείται η ΟΛΜΕ

15:40 10/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17 Μαϊου, πρώτη ημέρα των εξετάσεων εισηγείται η ΟΛΜΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Νίκος Παπαχρήστος μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας. Η ΟΛΜΕ προτείνει στις τοπικές ΕΛΜΕ τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων
για τις επόμενες πέντε ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αρχής γενομένης από τις 20 Μαϊου. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τις τοπικές συνελεύσεις τους στις 15 Μαϊου.

Σχετικές ειδήσεις: Αρβανιτόπουλος: Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά
ΟΛΜΕ: Προς απεργία στις πανελλαδικές - Σήμερα η απόφασηΣύμφωνα με την απόφαση η οποία ελήφθη με ψήφους 9 έναντι 2 οι καθηγητές θα απεργήσουν στις 17 Μαϊου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης αποφασίστηκε πως η πρόταση προς τις τοπικές Ενώσεις των εκπαιδευτικών θα περιλαμβάνει εισήγηση και για 5ήμερη απεργία από τις 20 ως τις 24 Μαϊου.
Την εισήγηση ψήφισαν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις εκτός του ΠΑΜΕ.
Σε ότι αφορά στο υπουργείο Παιδείας καλά πληροφορημένες πηγές επαναλάμβαναν πως είναι αμετακίνητο στη διατυπωμένη θέση του πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση επιστράτευσης, παρατήρησε πως θα πρόκειται περί έκπτωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος. Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις 4.000 συναδέλφων τους και την απόλυση 10.000 αναπληρωτών καθηγητών. Πάντως τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ζητήσει νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να επανεξετάσουν το θέμα που αφορά στην 2ωρη αύξηση του ωραρίου.
Οι καθηγητές διαμηνύουν στο υπουργείο ότι υπάρχει ευχέρεια χρόνου προκειμένου να αποσυρθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα