Απεργούν οι εργαζόμενοι στη Cyta Hellas στις 30 Μαρτίου

16:02 27/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι της Cyta Hellas, που βρίσκεται σε στάδιο εξαγοράς της από τη Vodafone, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas: «Από τις 18 Ιανουαρίου η εξαγορά της Cyta Hellas

από τη Vodafone βρίσκεται πλέον στο τελικό της στάδιο. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των 720 εργαζομένων μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πληροφόρηση ή διασφάλιση για το μέλλον τους».

Στα πλαίσια των εξελίξεων συνολικά στο χώρο των τηλεπικοινωνιών «το Σωματείο Εργαζομένων στην Cyta Hellas μαζί με την στήριξη του Συντονισμού Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία, που αποτελείται από τους εργαζόμενους και τα σωματεία Vodafone, Wind, Nokia, Πλαίσιο, Σ.Μ.Τ. και Cyta Hellas, καλεί κάθε άνεργο και εργαζόμενο, κάθε εργατική, κοινωνική, πολιτική συλλογικότητα που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα να παραβρεθεί στην επιτροπή αλληλεγγύης την Τετάρτη 28/03 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών στις 18:30 στον 3ος όροφο ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί την 24ωρη απεργία που έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Cyta Hellas για την Παρασκευή 30/03″.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
«Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και των όρων εργασίας μας τώρα καθώς και στον επόμενο εργοδότη.
Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και στη συνέχεια διεκδίκηση Κλαδικής και Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης μαζί με τα υπόλοιπα σωματείου του κλάδου.
Αναπλήρωση όλων των θέσεων εργασίας και επαρκή στελέχωση των βαρδιών στα τμήματα που υπολειτουργούν με νέες συμβάσεις Cyta αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης.
Επαναπρόσληψη του συναδέλφου Φ.Σ. που απολύθηκε λόγω προβλήματος υγείας σε θέση που δεν επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του με σύμβαση Cyta αορίστου χρόνου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα