Από πού πηγάζει η γκρίνια;

09:23 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τι γεννάει την γκρίνια; Από πού πηγάζει η σκοτεινή αυτή αίσθηση ανικανοποίητου που βρίσκει παντού ελαττώματα, μειονεξίες, ανεπάρκειες; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρήσει να απαντήσει το επιμορφωτικό σεμινάριο του Μουσείου Συναισθημάτων, «Ενα συναίσθημα! Ενα παραμύθι!», με θέμα την γκρίνια.

Για την γκρίνια μιλούν αρκετά παραμύθια αλλά και αρκετές ευτράπελες λαϊκές ιστορίες που αντιμετωπίζουν την γκρίνια με το γέλιο και τη χαρά.

Παιδική γκρίνια, εφηβική γκρίνια, συζυγική γκρίνια αλλά και πολιτική γκρίνια.

Είναι οι Eλληνες περισσότερο γκρινιάρηδες από άλλους λαούς;

Οι

γυναίκες περισσότερο από τους άντρες;

Τα παιδιά και οι γέροντες περισσότερο από τους ενήλικες;

Μιλώντας για την γκρίνια θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα στερεότυπα και να προχωρήσουμε στα σύμβολα και στους μύθους.

Να βρούμε πώς η ίδια η πράξη της προφορικής αφήγησης αλλά και οι λαϊκές ιστορίες είναι θεραπευτικές και μας απαλλάσσουν από την γκρίνια.

Με τον δρα Στέλιο Πελασγό, πρώτο Ελληνα ιστορητή, παραμυθά, διδάκτορα Παιδαγωγικής για τη διεπιστημονική του έρευνα πάνω στα λαϊκά παραμύθια και τη μαθητεία της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης μέσω της χρήσης πολλαπλής νοημοσύνης.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και μπορούν να πραγματοποιηθούν έως την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

INFO

Μουσείο Συναισθημάτων

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 921 8329

The post Από πού πηγάζει η γκρίνια; appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα