Απώλεια κονδυλίων για νέο Δικαστικό Μέγαρο αν μέχρι τέλος του μήνα δεν κατατεθεί πρόταση

21:07 12/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Όχι απλά ορατός, αλλά βέβαιος είναι ο κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο, αν μέχρι το τέλος του μήνα που συνεδριάζει η Διϋπουργική Επιτροπή για την ανάθεση και κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), δεν έχει κατατεθεί υλοποιήσιμη και τεχνικά ώριμη πρόταση για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, σύμφωνη με τις προδιαγραφές που θέτουν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τα

παραπάνω επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης που είχαν σήμερα για το θέμα.
Όπως τόνισε ο υπουργός, τα χρονοδιαγράμματα που ισχύουν για την απορρόφηση των κονδυλίων είναι εξαιρετικά ασφυκτικά.
Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε στην κ. Μακρή την θέλησή του να στηρίξει την τοπική επιλογή ώστε να αποκτήσει ο Βόλος το δικαστικό μέγαρο, που του αξίζει και που δικαιούται.
Μετά τη συνάντηση αυτή, η κ. Μακρή επικοινώνησε τόσο με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο όσο και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστο Στρατηγόπουλο αλλά και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, Α. Ρετζελά, στους οποίους και έθεσε την αναγκαιότητα να υποβληθεί, το ταχύτερο δυνατό πρόταση, η οποία να καλύπτει τις ανάγκες.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα