Αθ. Κελμάγερ: Στους στόχους η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με λουλούδια

14:09 22/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η επόμενη μέρα στην μετά κορονοϊού εποχή, στόχοι, διλήμματα, προβλέψεις, προβληματισμοί για το 2021», απασχόλησε μέλη Συνεταιριστικών Εγχειρημάτων από όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης, όπως του
Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών-που έχει μέλη από όλη την Ελλάδα- και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής.

Στην συζήτηση επικαιροποιήθηκε

εκ νέου η ουσιαστική έννοια των Συνεταιρισμών, που βασίζεται στην Αλληλοβοήθεια και την Εμπιστοσύνη, αλλά και οι νέοι δρόμοι που ανοίγονται με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Αθανάσιο Κελμάγερ, εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός πως η κυβέρνηση έκλεισε και τα Ανθοπωλεία, κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη, λειτουργούσαν κανονικά.
« Είδατε ποτέ να υπάρχει συνωστισμός στα Ανθοπωλεία; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Αντίθετα βλέπουμε συνωστισμό σε ουρές τραπεζών, στα σούπερ μάρκετ κ.α. Και το “παράδοση εκτός”-click away-, περισσότερη αναστάτωση έφερε παρά αναθέρμανση του τζίρου. Ωστόσο, ένας μικρός όγκος των λουλουδιών μας έφυγε με την συμμετοχή μας στις λαϊκές αγορές. Αλλά αυτό δεν φτάνει», υποστήριξε ο κ. Κελμάγερ.
Έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή των λουλουδιών και των …εισοδημάτων που προσδοκούσαν από αυτά…και αντί να τα βλέπουν να σαπίζουν, αποφάσισαν να τα προσφέρουν στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, στις ευπαθείς ομάδες των δήμων, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ωστόσο, κατέγραψε στα θετικά το γεγονός πως τα μέλη βρίσκονται πιο εύκολα πλέον με την χρήση των νέων τεχνολογιών. «Γίνονται διαδικτυακές συζητήσεις κάθε βράδυ και έχουμε ..απαρτία, που αυτό δεν το κατορθώναμε στον καιρό της κανονικότητας. Πλέον οι παραγωγοί Ανθέων από όλη την Ελλάδα, μπορούν να παρακολουθούν και να γνωρίζουν πως κινείται το προϊόν από τους πωλητές σε κατά τόπους σημεία στην Ελλάδα.
Επίσης στους στόχους της είναι η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με λουλούδια, την οποία θα μπορούν να παρακολουθούν οι Ανθοπώλες-, χονδρική και όχι στη λιανική- και να βλέπουν τα άνθη που μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά.
«Βέβαια όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα επιχειρήσουμε να βρούμε την χρυσή τομή, ανάμεσα στην Φυσική επαφή,-που την θέλουμε ως Μεσογειακός Λαός που είμαστε- και στην ηλεκτρονική επαφή, η οποία είναι χρήσιμη στην περίοδο που περνάμε, γιατί η Ζωή δεν σταματάει ποτέ και καλό είναι να κάνουμε τις κατάλληλες προσαρμογές για την συνέχισή της», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κελμάγερ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα