Αύριο η συνάντηση Επιτροπής Μπλόκων με Στ.Αραχωβίτη

12:25 13/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για αύριο το πρωί στις 9.30 έχει δοθεί το ραντεβού στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα μεταξύ των εκπροσώπων των αγροτών από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη.
Τη συνάντηση αποφάσισαν να ζητήσουν από τον υπουργό οι αγρότες στην πανελλαδική τους σύσκεψη το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια Λάρισας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο Κώστας

Τζέλλας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, από την Καρδίτσα, είπε ότι στο υπουργείο πηγαίνουν όχι για να συζητήσουν για τα προβλήματα με τον υπουργό αλλά για να βρουν λύσεις για τα προβλήματα.

Όπως αποφάσισαν οι αγρότες της Καρδίτσας σε σύσκεψη χθες, θα βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και τη Δευτέρα θα κινηθούν προς τον Ε65 όπου θα στήσουν μπλόκο. Τρακτέρ θα βγουν τη Δευτέρα και στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα.

Πρώτο στα αιτήματα είναι το ζήτημα του βαμβακιού, που φέτος παραδίδεται με ανοιχτές τιμές και με φήμες που τη θέλουν να κλέινει στα 45 με 47 λεπτά/κιλό, 10 λεπτά χαμηλότερα από την χρηματιστηριακή αξία του προϊόντος.

Ο κ.Τζέλλας σχολιάζοντας την κατάργηση με νόμο του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί είπε ότι είναι θετικό μέτρο, ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός το είχε υποσχεθεί ρπιν από δύο χρόνια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα