Μπ. Τζόνσον: «Καλύτερα να στοιβάζονται χιλιάδες πτώματα παρά νέο lockdown»

15:35 26/4/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Μπόρις Τζόνσον εμπλέκεται σε σκάνδαλο χρηματοδότησης για ανακαίνιση του διαμερίσματος στη Ντάουνιγκ Στριτ.

Ένας πόλεμος αποκαλύψεων συνεχίζεται μεταξύ του πρώην στρατηγού του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς και της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο πρώην βοηθός του Βρετανού πρωθυπουργού ισχυρίστηκε στο προσωπικό του μπλογκ, ότι ο κ. Τζόνσον σχεδίαζε να έχει δωρητές να «πληρώσουν κρυφά» για τις εργασίες στο διαμέρισμα του. Έγραψε μάλιστα ότι

αυτό ήταν “ανήθικο, ανόητο, και ενδεχομένως παράνομο και σχεδόν σίγουρα παραβίασε τους κανόνες για τη σωστή δημοσίευση των πολιτικών δωρεών, εάν πραγματοποιήθηκε με τον τρόπο που σκόπευε”.

Οι Εργατικοί απαιτούν την δημοσίευση του πλήρες ποσού που ξοδεύτηκε και ποιος πλήρωσε.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Simon Case θα απαντήσει σήμερα στην ειδική επιτροπή (δημόσιας διοίκησης και συνταγματικών υποθέσεων) της Βουλής για την ανακαίνιση του διαμερίσματος του πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορήθηκε επίσης στη Ντέιλι Μέιλ ότι είπε στα τέλη του περασμένου έτους, ότι θα επέτρεπε «πτώματα [να] συσσωρεύονται σε χιλιάδες» παρά να επιβάλλει άλλο λοκντάουν. Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε έντονα ότι έκανε τέτοια παρατήρηση – απορρίπτοντάς το ως «ένα άλλο ψέμα».

Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα δεν συμφώνησε σε έρευνα για την “διαρροή” διότι μπορεί να ενέπλεκε την αρραβωνιαστικιά του Κάρι Σίμοντς.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μπ. Τζόνσον: «Καλύτερα να στοιβάζονται χιλιάδες πτώματα παρά νέο lockdown» εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα