Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων – Σε ύψιστο συναγερμό η Γαλλία (video)

19:50 29/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοκ στη Γαλλία από την τελευταία επίθεση στη Νίκαια, σε εκκλησία. Άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι στον Καθεδρικό Ναό και αποκεφάλισε μια γυναίκα. Συνολικά τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες. Την ίδια ώρα άλλα δύο περιστατικά, το ένα ξεκάθαρη επίθεση κατά γαλλικού στόχου στη Τζέντα, αλλά και μια απόπειρα στην Αβινιόν, εντείνουν το φόβο και θέτουν τη Γαλλία σε

συναγερμό.

Ο δράστης της Νίκαιας συνελήφθη και βρίσκεται στο νοσοκομείο. Είναι Τυνήσιος, ηλικίας 21 ετών και έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση του κέντρου της Νίκαιας, ενώ η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ξεκίνησε έρευνα για «ανθρωποκτονία» και «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Όπως μετέδωσε για την ΕΡΤ από το Παρίσι η Θωμαΐς Παπαϊωάννου, το δεύτερο θύμα είναι ο νεωκόρος της εκκλησίας, ενώ το τρίτο θύμα, γυναίκα 40 ετών, που βγήκε από την εκκλησία ζητώντας βοήθεια σε παρακείμενο μπαρ προτού εκπνεύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα