Δ. Παπαδημούλης: «Η Ελλάδα δεν είναι πια απομονωμένη» (audio)

13:05 12/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι πάντες θεωρούν ότι στις 24 Μαϊου θα έχουμε ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Ακόμη και ο κος Σόιμπλε που είναι ο πιο δύσκολος», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Μαρία Γεωργίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το κρίσιμο θέμα είναι η συγκεκριμενοποίηση του οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου

χρέους». «Σε σχέση με τις ελληνικές διεκδικήσεις το ΔΝΤ είναι πιο κοντά στην Ελλάδα και πιο μακριά από τον Σόιμπλε. Ο δεσμευτικός οδικός χάρτης για το χρέος αποτελεί ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την υπόσχεση του 2012. Από εκεί και πέρα αυτό πρέπει να γίνει συγκεκριμένο. Μέχρι να γίνει συγκεκριμένο και να κλειδώσει, χρειάζεται εγρήγορση, δουλειά, συμμαχίες, προσπάθειες», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης με εντολή του Eurogroup έχει ετοιμάσει σενάρια για την ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η πρόταση του κου Ρέγκλινγκ είναι θετική και θα έδινε ανάσα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η πρότασή του είναι μια πρόταση ενδεχομένως που διευκολύνει το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα, καθώς θα εξασφαλίσει σοβαρότερη ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους». «Η Ελλάδα δεν είναι πια απομονωμένη, αλλά έχει κερδίσει με τη δουλειά μας, με τα επιχειρήματά μας, με την προσπάθειά μας ερείσματα στις διεκδικήσεις μας», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Δ. Παπαδημούλης: «Η Ελλάδα δεν είναι πια απομονωμένη» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα