Δεύτερος ημιτελικός της Eurovision απόψε στη Λισαβόνα – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ

11:37 10/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεύτερος ημιτελικός της Eurovision απόψε στη Λισαβόνα με τη συμμετοχή 18 χωρών Απευθείας μετάδοση στις 22:00 από την ΕΡΤ1, την ERT HD, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και μέσω του webtv

στο ert.gr.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση και στον δεύτερο ημιτελικό, όπως και στον τελικό της Eurovision, θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη.

Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Οι χώρες που θα εμφανιστούν απόψε είναι:

ΝορβηγίαΡουμανίαΣερβίαΣαν ΜαρίνοΔανίαΡωσίαΜολδαβίαΟλλανδίαΑυστραλίαΓεωργίαΠολωνίαΜάλταΟυγγαρίαΛετονίαΣουηδίαΜαυροβούνιοΣλοβενίαΟυκρανία

Η Ελλάδα στον Πρώτο Ημιτελικό της 8ης Μαΐου, εκπροσωπήθηκε από τη Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου» σε μουσική και στίχους Γιάννας Τερζή, Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου, και σκηνοθετική επιμέλεια από την Chali Jennings, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη βαθμολογία για να περάσει στον τελικό.

Στον τελικό της 12ης Μαΐου θα λάβουν μέρος συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

Από τον πρώτο ημιτελικό πέρασαν οι: Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φιλανδία και Ιρλανδία.

Σχετική είδηση: Eurovision 2018: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό – Δεν πέρασε η Ελλάδα (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα