Δεκάδες νεοσύλλεκτοι νεκροί από διπλή επίθεση του ΙΣ στην Υεμένη

14:30 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 41 στρατιώτες σκοτώθηκαν από διπλή βομβιστική τη Δευτέρα στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το ΙΚ ανακοινώνει ότι ένας από τους καμικάζι πυροδότησε ζώνη με εκρηκτικά ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε νεοσύλλεκτους «του στρατού των αποστατών», οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην κατοικία του διοικητή της στρατιωτικής βάσης του Χορ Μάκσαρ, «προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό

δεκάδων».

Η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της βάσης του Μπαντρ.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που κάνει το ΙΚ κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης σε λιγότερο από δέκα ημέρες.

Στις 15 Μαΐου, η τζιχαντιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση αυτοκτονίας με είχε στόχο δεκάδες νεοσύλλεκτους της αστυνομίας στη Μουκάλα, πρωτεύουσα της Χαντραμούτ, στο ΝΑ τμήμα της χώρας, από την οποία σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50.

Οι τζιχαντιστές επωφελήθηκαν του πολέμου -ο οποίος από τον Μάρτιο του 2015 έχει φέρει αντιμέτωπες τις δυνάμεις που είναι πιστές στον πρόεδρο Μανσούρ Χάντι με τους σιίτες αντάρτες Χούτι, οι οποίοι έχουν συμμαχήσει με τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ- για να εντείνουν τη δράση τους στη νότια και τη νοτιοανατολική Υεμένη.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EPA/STRINGER

The post Δεκάδες νεοσύλλεκτοι νεκροί από διπλή επίθεση του ΙΣ στην Υεμένη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα