Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων για τις αλλαγές στο Λύκειο

14:30 12/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις αλλαγές που φέρνει στο Λύκειο πραγματοποίησαν σήμερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλία , η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βάθμιας εκπαίδευσης και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του Δήμου Λαρισαίων.
Οπως αναφέρεται στο υπόμνημα που επέδωσαν στον περιφερειακό διευθυντή Γ. Δοδοντσάκη
«Οι αλλαγές που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για το λύκειο

εναρμονίζονται με τη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που όλα τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκε έχοντας στο επίκεντρο το γενικό μορφωτικό ρόλο του σχολείου. Η μετατροπή της Γ΄Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα εντείνει τη φροντιστηριακή εκπαίδευση με τους γονείς να πληρώνουν και πάλι αδρά την απαραίτητη προετοιμασία των παιδιών τους.
Εμείς θέλουμε ένα Λύκειο που θα είναι πλήρως αποδεσμευμένο από τις εξετάσεις και όχι οι εξετάσεις να καθορίζουν τα πάντα στο πρόγραμμα του σχολείου.
Παλεύουμε για ένα σχολείο ενιαίο που θα χωρά όλη τη γνώση και όλα τα παιδιά. Όπου θα έρχονται οι μαθητές σε επαφή με όλο τον πλούτο του ανθρώπινου πολιτισμού, θα χαίρονται την εφηβεία τους.
Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ένα σχολείο που θα διαμορφώνει ανθρώπους με γνώση των δικαιωμάτων τους, της ιστορίας του τόπου τους, να μην στέκονται αμήχανοι μπροστά στις εξελίξεις αλλά να μπορούν να τις ερμηνεύουν, να συμβάλλουν στην αλλαγή του κόσμου.
Απαιτούμε : ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ

Γιατί:

υποβαθμίζει τη γενική παιδεία,
μετατρέπει την Γ΄ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο,
διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές
δεν πλήττεται η παραπαιδεία

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα