Δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του νοσοκομείου Σάμου

21:02 4/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη λίγων ωρών πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη Σάμο στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Συστήματος Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα, συνοδευόμενος  από τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Στεφανής, ο Διευθυντής Μιχάλης Καραβασίλης και  οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν τρίωρη στάση εργασίας

στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ οι οποίοι  του έδωσαν ένα υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου με κυριότερα την πλήρη στελέχωση του  νοσηλευτικού ιδρύματος και την μονιμοποίηση του προσωπικού που δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

 Επίσης μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου του παρέδωσαν το σύνολο των υπογραφών που είχαν συγκεντρώσει  ζητώντας την στελέχωση όλων των δομών υγείας του νησιού  και την πρόσληψη  παιδιάτρων ώστε να λειτουργεί κανονικά η παιδιατρική κλινική.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Νοσοκομείου στην πρώτη φάση της πανδημίας. Το υγειονομικό σύστημα είναι μέρος της εθνικής μας ασφάλειας και γι αυτό το λόγο πρέπει να στηριχθούν υγειονομικά τα ακριτικά νησιά, δήλωσε χαρακτηριστικά  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έχουν γίνει εν μέσω της πανδημίας αναφέροντας ότι 

από την αρχή του έτους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου έχουν πραγματοποιηθεί:

 28 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.   Έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19.  Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων.  Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό  μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid-19.  Έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα, το Νοσοκομείο διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ-Covid.

Επιπλέον, τόνισε ότι ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τέλος, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων.

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου τους νοσηλευτές και τους διασώστες του EKAB ο υπουργός υγείας δήλωσε :

«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου. Γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ. Είδα το νοσοκομείο, μίλησα με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, τους ιατρούς, τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως Υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας».

Αμέσως μετά ο κος  Κικίλιας συναντήθηκε στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου με μέλη της ΝΟΔΕ ενώ  τελευταίος σταθμός ήταν  το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. Εκεί τον περίμεναν  η Πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής Ανεζινιώ Σταμούλη, με τα υπόλοιπα μέλη (Απόστολο  Τσιώλη και  Πολυκράτη Γεννιά και  η προϊσταμένη της ιατρικής υπηρεσίας  Ευτυχία Δήμου ενώ παρευρέθηκαν για να συνομιλήσουν με τον υπουργό ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ.  Αλέξανδρος Λυμπέρης, ,καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Διακοσταμάτης.

Ο υπουργός υγείας παρέλαβε υπομνήματα  από τους αρμοδίους,  υποσχόμενος να σταθεί δίπλα   σε όλα τα Περιφερειακά ιατρεία της νησιωτικής χώρας, συνεργαζόμενος  και με τους δημάρχους έτσι να βρουν τρόπους να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .

 

The post Δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του νοσοκομείου Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα