Δήμος Αμφίπολης: Σάρωσε την Πρώτη η «Θάλεια»

14:03 10/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πτώσεις δέντρων, ξήλωμα κεραμιδιών, καταστροφή τεντών και μια σειρά από υλικές ζημίες έφερε το πέρασμα της «Θάλειας» στην κοινότητα της Πρώτης.

Ένα δυνατό μπουρίνι με ισχυρούς ανέμους, έντονη βροχόπτωση και χαλάζι έπληξε την περιοχή λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα ν’ αλλάξει όψη ακόμη και το κέντρο του χωριού.

Ο αιωνόβιος πλάτανος -σήμα κατατεθέν της κεντρικής πλατείας- έμεινε χωρίς τα περισσότερα κλαδιά του,τα οποία πέφτωνατα προκάλεσαν ζημίες τα καταστήματα εστίασης της περιοχής. Πτώσεις κυπαρισσιών σημειώθηκαν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας της  Αγ.Παρασκευής

και στο αγίασμα του Αγίου Γεωργίου.
«Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς. Μέσα σε δέκα λεπτά σημειώθηκε η απόλυτη καταστροφή με τον ισχυρό άνεμο να ξεπερνά τα 110 χιλιόμετρα ανά ώρα» δήλωσε νωρίς το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης Δημήτρης Χαρισιάδης. Όπως υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή το κλιμάκιο της πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου έσπευσαν στο σημείο για να απομακρύνουν τα κλαδιά και να καθαρίσουν την πλατεία και τους γύρω δρόμους, τους οποίους και δημόσια ευχαρίστησε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα