Δήμος Ικαρίας: “Κίνδυνος νέων κατολισθήσεων”

00:02 31/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζημιές στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας από τις κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος στην βόρεια και δυτική πλευρά του νησιού, συνθέτουν αυτή την ώρα την εικόνα, που άφησε πίσω του ο σεισμός με επίκεντρο την περιοχή μας.

Τα συνεργεία του Δήμου και του Επαρχείου με άμεση κινητοποίησή τους έχουν καθαρίσει τους δρόμους Αεροδρόμιο – Άγιο Κήρυκος, Εύδηλος – Μεσαριά και συνεχίζουν προς τον οικισμό

της Πλαγιάς και του Μαγγανίτη. Οι κάτοικοι στις παράκτιες περιοχές είδαν να ανεβαίνει η επιφάνειά της θάλασσας κατά 80 με 100 πόντους.
Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο και σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές που παρέμεναν για ώρες χωρίς ρεύμα.  Οι μηχανικοί της αυτοδιοίκησης επισκέπτονται σπίτια σε οικισμούς, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές για τις πρώτες εκτιμήσεις.

“Ήταν μια τρομακτική εμπειρία για όλους μας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, πρώτον ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις και δεύτερον ας γνωρίζουν όλα τα μέλη των οικογενειών, το τι πρέπει να κάνουν με βάση τις επίσημες οδηγίες για την προστασία από τους σεισμούς” είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του νησιού, συνιστώντας παράλληλα στους κατοίκους του νησιού, “να επικοινωνούν και με τις υπηρεσίες Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, ΕΚΑΒ, για την καταγραφή ζημιών.”
Ο Δήμος Ικαρίας με ανακοίνωσή του κάνει έκκληση, “για αποφυγή των μετακινήσεων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατολισθήσεων.”
Σε περίπτωση που κάποιος δημότης επιθυμεί να αναφέρει υλική ζημιά, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Αντιδήμαρχο, κ. Φώτη Ράπτη, στο τηλέφωνο 6972019987.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα νησιά, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους τοπικούς συντονιστές και κατευθύνει τις ενέργειές τους.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε σπίτια και υποδομές κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητας της Σάμου ,έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών και δυο θάνατοι . Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες των νησιών να παραμείνουν ψύχραιμοι.

The post Δήμος Ικαρίας: “Κίνδυνος νέων κατολισθήσεων” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα