Εδωσε εύσημα στην κυβέρνηση για τoν κορονοϊό και ζήτησε αποσυμφόρηση των νησιών

00:03 20/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πορεία του μεταναστευτικού στα νησιά του Β.Αιγαίου, στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση και στην ένταξη έργων που αφορούν στο νομό της Σάμου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το  μεσημέρι της Τρίτης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη, του ειδικού συνεργάτη του, Πολυκράτη Κωνσταντινίδη,  του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Βασιλείου   και του εντεταλμένου υπεύθυνου τύπου Νίκου Βασιλείου.

Αρχικά ο κ. Μουτζούρης  έκανε λόγο για θετική εξέλιξη όσον αφορά στην φύλαξη των συνόρων ενώ

απαίτησε από την κυβέρνηση να συνεχίσει την ίδια τακτική στα θαλάσσια σύνορα. Ζήτησε την πλήρη αποσυμφόρηση των νησιών καθώς όπως δήλωσε συντρέχουν εθνικοί λόγοι να κλείσουν άμεσα οι δομές στη Λέσβο, τη Χίο και την Σάμο.

Στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοιού έδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση ενώ έκανε λόγο για τραγικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας ζητώντας μέτρα ελάφρυνσης και τόνωσης ειδικότερα στα νησιά  των επιχειρηματιών τουρισμού. Ενημέρωσε ότι θα υπάρξει καμπάνια για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού που θα ξεκινήσει σε όλα τα μέσα από τις 5 Ιουνίου.

Όσον αφορά στο θέμα των έργων δήλωσε ότι εντάχθηκαν τρία έργα στο ΕΣΠΑ: Η παράκαμψη του Πυθαγορείου, την βελτίωση του οδικού δικτύου Σάμου – Καρλοβάσου και την παράκαμψη του Ευδήλου. Εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία απένταξη έργων αλλά η μεταφορά τους ως προς την υλοποίηση στους Δήμους με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια αφού δεν γίνεται να εκτελεστούν και τα 300 έργα του τεχνικού προγράμματος από τις υφιστάμενες υπηρεσίες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μουτζούρης  στην  εκπόνηση μελέτης για το κτήριο που θα στεγάσει το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου.

The post Εδωσε εύσημα στην κυβέρνηση για τoν κορονοϊό και ζήτησε αποσυμφόρηση των νησιών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα